Corona

Olympia’28 volgt m.b.t. het coronavirus de landelijke regelgeving en de richtlijnen van de KNVB. Hiervoor verwijzen wij u graag door naar onderstaande link van de KNVB waar deze informatie staat. Deze informatie wordt steeds aangepast aan de actuele stand van zaken. Op deze site staan alle maatregelen en allerhande vragen (met antwoord) die relevant zijn voor het amateurvoetbal.

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

 

Hieronder volgt een samenvatting van de maatregelen en enkele veelvoorkomende vragen (geüpdatet per 2 juni).

Belangrijkste maatregelen (met ingang van 5 juni):
- Het is voor jeugdvoetballers (t/m 17 jaar) weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
- Senioren mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperkingen en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
- Kleed- en doucheruimtes mogen weer open. Toevoeging bestuur: om organisatorische redenen heeft het bestuur besloten de kleedkamers op de wedstrijddagen van de Regio Cup niet te openen voor de jeugd tot JO/MO13. Uiteraard is er voor de uitploeg wel een kleedkamer beschikbaar. Voor de overige wedstrijden zijn kleedkamers beschikbaar. Het besluit over wanneer kleedkamers voor training weer open gaan volgt nog.
- Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
- Ouders en verzorgers die het vervoer naar uitwedstrijden verzorgen in verband met de KNVB Regio Cup vallen onder de teambegeleiding en mogen dus op de accommodatie aanwezig zijn.
- Als ondersteuning noodzakelijk is bij de wedstrijd van een sporter dan is het toegestaan om 1 ouder/verzorger op de sport locatie aanwezig te laten zijn. Meld dit vooraf bij de leider van het team om misverstanden te voorkomen.

Regio Cup jeugd:
Voor de jeugd t/m 17 jaar organiseert de KNVB in juni de Regio Cup. Dit betreft een kleinschalige regionale competitie.
De eerste wedstrijddag is 5 juni en het volledige programma is te vinden op voetbal.nl. Ook afgelastingen van wedstrijden gaan op de reguliere wijze via een melding op deze app.
Om organisatorische redenen heeft het bestuur besloten de kleedkamers op de wedstrijd dagen van de Regio Cup niet te openen voor de jeugd tot JO/MO13. Uiteraard is er voor de uitploeg wel een kleedkamer beschikbaar.
Mocht je om welke reden dan ook een wedstrijd niet kunnen spelen meld dit dan bij je coördinator.

Voor het organiseren van onderlinge wedstrijdjes gelden de volgende regels:
- Aanvragen van een veld voor een onderlinge wedstrijd kan alleen via het wedstrijdsecretariaat (mailen aan: wedstrijdsecretariaat@olympia28.nl of appen naar Pieter Willems 06-19434440)
- Bij een oefenwedstrijd moet een begeleider aanwezig zijn die herkenbaar is aan een hesje en aanspreekbaar is voor een eventuele controleur. Dit mag ook de leider van een team zijn. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor het zorgen van een goed verloop volgens de regels.
- Blijf niet hangen na de wedstrijd om bv te gaan kijken bij een ander team of samen nog even na te praten.
- Draag zelf zorg voor een scheidsrechter, wedstrijdbal, vlaggen etc en ruim ook alles weer netjes op!

Mogen ouders naar trainingen of onderlinge trainingswedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee, toeschouwers zijn niet toegestaan op de sportaccommodatie. Het doel van de overheidsmaatregelen is om de trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.