Corona

Olympia’28 volgt m.b.t. het coronavirus de landelijke regelgeving en de richtlijnen van de KNVB. Hiervoor verwijzen wij u graag door naar onderstaande link van de KNVB waar deze informatie staat. Deze informatie wordt steeds aangepast aan de actuele stand van zaken. Op deze site staan alle maatregelen en allerhande vragen (met antwoord) die relevant zijn voor het amateurvoetbal.

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

 

Hieronder volgt een samenvatting van de maatregelen en enkele veelvoorkomende vragen.

Belangrijkste maatregelen (geüpdatet per 15 december)
- Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
- Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
- Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
- Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
- Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Mogen jeugdteams onderling wedstrijden spelen tegen teams van de eigen vereniging?
Ja, jeugd mag onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.

Mogen ouders naar trainingen of onderlinge trainingswedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee, toeschouwers zijn niet toegestaan op de sportaccommodatie. Het doel van de overheidsmaatregelen is om de trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Wat moeten we doen als iemand positief test op het coronavirus?
In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.
Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.
Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.