Zwak Olympia 4 verliest eerste competitiewedstrijd

13-10-2013

Dit verslag zal anders worden dan alle andere verslagen die er in de afgelopen jaren over ons team zijn verschenen. De verandering zit voornamelijk in de lengte van het verslag wat te maken heeft met het zwakke veldspel van Olympia 4 dat het op eigen veld moest opnemen tegen Drenthina 3 waardoor er weinig bijzonders te melden valt. Ander veranderingselement is dat ik direct de uitslag prijs geef. Het is namelijk 2-3 geworden voor Drenthina.

In de eerste helft gebeurde eigenlijk best veel, maar valt er weinig over te vertellen. Er vielen vier doelpunten in de eerste helft waarvan de eerste twee, ondanks het zwakke positiespel, voor de Olympianen waren. Het was Harmen die goed in kwam lopen op de voorzet van Gert Jan en na ruim 20 minuten binnen tikte. Even later was het Jeroen die met een goede actie binnen de zestien zijn tegenstander afschudde en een strafschop veroorzaakte. Elwin benutte dit buitenkansje.

Verder was het spel van Olympia te onrustig en moest er direct naar het vijandige doel gevoetbald worden waardoor de bal niet werd vastgehouden. Met een 2-0 voorsprong is het echter verstandiger het balbezit te koesteren. Voor de doelpunten kreeg Drenthina al wat mogelijkheden, maar echte hachelijke momenten waren er niet. Na de 2-0 kreeg Drenthina ook geen grote kansen, maar toch kwamen ze nog voor rust op gelijke hoogte. Eerst was het de rechtsbuiten die alle ruimte kreeg om uit te halen. Het was wel van een aardige afstand, maar zijn geplaatste schuiver vloog onder iedereen door en ging via binnenkant paal het doel in. Even later kreeg Drenthina, dat bloed rook, een corner die door Elwin in eigen doel werd gewerkt. Hierbij moet gezegd worden dat de communicatie van Harwin ontbrak en hij Elwin in de rug drukte waardoor Elwin niet goed meer bij de bal kon.

Na de rust werd het spel iets beter, maar het was nog niet om over naar huis te schrijven. Desondanks kreeg Olympia wel aardige mogelijkheden. Dit betrof voornamelijk schoten van randje zestien die net voorlangs gingen of werden geblokt. Tom kreeg nog een mogelijkheid, maar stuitte op de doelman en Elwin kopte over het doel na een goede voorzet van Tom.

Drenthina daarentegen werd niet gevaarlijk, maar kwam wel op voorsprong. Na ruim 70 minuten verdween een verdwaald schot die hoog door de lucht ging in het doel. Robbin, die eerder nog een goede redding verrichtte, kon deze bal niet tegenhouden. Deze ‘lucky’ goal kwam Olympia niet meer te boven. Dit kwam voornamelijk doordat de bal alleen maar naar voren werd gepompt en het voetballen achterwege bleef. Gelukkig waren er ook positieve punten. Een aantal keer kwam Gerrald goed door en gaf een goede voorzet alleen werden deze helaas niet binnen gewerkt.

In deze wedstrijd steeg niemand er bovenuit en is Harmen vanwege zijn stabiele wedstrijd en doelpunt verkozen tot man-of-the-match. Met dit verlies blijft Olympia nog op zeven punten steken. Drenthina heeft hiermee de eerste punten binnen gehaald en kon tevreden terug naar Emmen. 

Gelukkig is er volgende week geen wedstrijd en kunnen de mannen van Olympia even bezinnen en goed nadenken over het spelletje. Met name het positiespel, dat wat in de eerste paar wedstrijden zo goed ging, moet beter en de nadruk moet liggen op balbezit. De focus mag niet liggen op het zo snel mogelijk bereiken van het doel van de tegenstander. Zeker met een 2-0 voorsprong moet je het balbezit koesteren en de tegenstander tot fouten lokken. Over twee weken mogen we naar Zweeloo om tegen Sp. Zweeloo 2 te spelen.