Zure nederlaag Olympia28

16-10-2013

HASSELT - Door een 0-1 nederlaag tegen Vroomshoopse Boys blijft Olympia’28 de nummer laatst van de tweede klasse H. De Hasselters begonnen niet goed aan het duel, keken daardoor al snel tegen een achterstand aan en wisten dat in het vervolg van de wedstrijd, ondanks een hartstochtelijk offensief, niet meer om te buigen.

Uitgeweken naar veld 2, het hoofdveld was afgekeurd, begon Olympia slap aan het duel tegen Vroomshoopse Boys. Toegegeven, dat moest ook op het conto van de bezoekers worden toegeschreven. Met snelle positiewisselingen brachten zij de thuisploeg in verlegenheid, hetgeen al na een minuut of vijf tot de openingstreffer leidde.  Rutger Schrijver zette voor, Ton Kunst rondde, vlak voor de graaiende handen van Olympia-doelman Jeroen Bos, koppend af: 0-1. 

Het duurde nog even voor Olympia vat kreeg op de wedstrijd, maar gaandeweg knokten de mannen van trainer Marcel Beumer zich in de wedstrijd. Kjelt Bonhof verscheen gevaarlijk voor doelman René Kok, maar de aanvaller ramde de bal in het zijnet. Na een goede redding van Bos aan de overzijde, was de grootste kans voor de rust voor Robert Wursten. De middenvelder kon vrijstaand inkoppen, maar gaf zijn kopbal te weinig kracht mee om daadwerkelijk gevaarlijk te worden. 

Ook na de rust was er genoeg te beleven voor de toeschouwers, met Olympia overduidelijk als bovenliggende partij. Eerst was het Sander Soer die de reflexen van Kok testte, even later deed Martijn Laarman hetzelfde, maar twee keer bleek de goalie bij de les. Aan de andere kant kwam Olympia goed weg na een vlammend schot van Job Lamberink. De uithaal spatte boven Bos uiteen op de lat.

 

Onverschrokken bleef Olympia zoeken naar de gelijkmaker. Het dichtst bij een treffer was Laarman, nadat hij van dichtbij een prima voorzet van invaller Lennart Leusink voor het intikken had. Op fenomenale wijze wist Kok echter andermaal redding te brengen. Ook aan de andere kant was het overigens nog een aantal keer billenknijpen, maar gescoord werd er niet meer. 

Door de 0-1 nederlaag blijft Olympia’28 laatste. Vroomshoopse Boys rukte door de overwinning en de nederlaag van Be Quick op naar de koppositie.

Bijgevoegd: De opstelling van seizoen '77-'78