WVF geklopt door dames Olympia

28-3-2015

Zaterdag 28 maart, het was weer tijd voor een wedstrijd. Onze tegenstander mocht WVF Westenholte zijn. Na veel geregel over wie rijd er?, wie vlagt er?, wie wast er? zaten we om 10:10 keurig allemaal in de auto’s onderweg naar WVF. Je kan immers beter te vroeg dan te laat zijn als je om 11:30 moet voetballen.

Na grondig de kleedkamer te hebben geïnspecteerd, de kleding was uitgedeeld en aangetrokken was het tijd voor de warming-up. Na lange tijd van afwezigheid was Maaike Mos weer van de partij. 11:29 er word nog snel even overlegd of we met de wind in de rug gaan voetballen of tegen de wind in. De wind in de rug was als snel besloten. De armbandjes, ringen,oorbellen en telefoons werden aan Inge Overgoor toe vertrouwd, die helaas al enige tijd er uit ligt vanwege een knieblessure. 

10:30 mocht de aftrap zijn voor Olympia. De meiden moesten allemaal nog even wennen aan hun plek, doordat veel meiden er vandaag er niet bij konden zijn, moesten we even wennen. Dat bleek uit het feit dat WVF al na 1 minuut de 1-0 weet te maken. Kop omhoog het is immers na 1 minuut nog niet gedaan. Olympia zette goed druk en dat te zien aan de kansen die Elisabeth Selderhuis, Nandie Veldman en Sanne ten Kate kregen. Helaas lukt de bal er niet in. Na 15 minuten had iedereen zijn draai gevonden in het veld dat bleek uit een doelpunt van Elisabeth Selderhuis. 1-1, we draaien weer volop mee om de winst. Mocht deze gewonnen worden dan was plek 2 voor Olympia. Direct na de 1-1 weer een goede steekbal die afgemaakt mocht worden door Elisabeth….1-2. Van WVF werd geen last ondervonden.De verdediging met Denise Kouwen, Martine Wursten, Inge Bos en Jael van de Berg wisten daar samen voor te zorgen. Kans op kans voor Olympia, maar het lukt maar niet. Nandie Veldman word door een lelijke trap naar de vlakte gewerkt. Deze vrijtrap gaat jammer genoeg over. Door goed samenspel kon Elisabeth de 1-3 maken door de bal over de keeper heen te schieten, de keeper was kansloos. Olympia was iets te veel aan het genieten van de 1-3 waardoor de 2-3 door WVF werd gemaakt. 

De tweede helft ging van start. WVF wist zich geen raad meer met de steekballen van Olympia. De voorhoede liep de verdediging er helemaal uit van WVF. Na 1 minuut was de 2-4 al gevallen. Manuela Prins wist daarom ook al snel de 2-5 te maken. Veel kansen volgen maar gaan telkens maar net langs het doel. De spanning liep op, WVF weet de 3-5 te maken. Dat liet Olympia niet gebeuren. Sanne ten Kate geeft een prachtige assist op Nandie, die op mooie wijze de 3-6 kan maken. WVF zet een paar passen erbij waardoor de 6-4 na 2 minuten al was gemaakt. Nadat Nandie een prachtige actie maakt en oogcontact met Elisabeth heeft, loopt Elisabeth prachtig van achter haar mag weg, ze kan alleen op het doel af. De bal word over de keeper heen gestift. Helaas is er gevlagd voor buitenspel. Afgekeurd dus. Kansen volgen er voor Olympia. WVF laat niks meer van zich horen en laat Olympia volledig hun gang gaan. Na een knappe redding van Maaike Mos komt er geen 5-6 voor WVF. Niet veel later is het helaas toch raak, 5-6 voor WVF. De scheidsrechter kijkt op zijn horloge en fluit de wedstrijd af. De dames uut Hasselt gaan met de 3 punten naar Hasselt.