Wijzigingen organisatie jeugdopleiding Olympia’28

01-9-2020

Vanaf de start van het bekerseizoen worden er een aantal wijzigingen doorgevoerd binnen de opleidingen van Olympia’28.  

Nieuwe Hoofd Jeugdopleiding:  

De huidige hoofd opleidingen Stan Roosken legt zijn taken neer en wordt opgevolgd door Hans Slurink. Stan krijgt een nieuwe baan en is inmiddels verhuist naar Zwolle. Daarom heeft hij besloten te stoppen als HJO, zodra het seizoen van start gaat. In de zomer werd Hans als opvolger gevonden. Daarna zijn er in overleg een aantal wijzigingen bedacht, om de druk op de rol van hoofd opleidingen te verlichten. Tevens moet dit de processen binnen de jeugd versoepelen en de kwaliteit van de jeugdopleiding verhogen. De belangrijkste wijzigingen staan hieronder benoemd en worden kort toegelicht.  

Organisatie Voetbalschool:  

Vanaf medio september start op vrijdagavond weer de voetbalschool voor de JO7, JO8, JO9, JO10 en MO11. De verantwoordelijkheid voor de organisatie en coördinatie van de voetbalschool ligt niet langer bij de Hoofd Jeugdopleidingen. Bas Roosken word contactpersoon voor de voetbalschool. Hij zal samen met Bert Heldoorn de organisatie gaan verzorgen voor de voetbalschool.  

Binnenkort worden de leiders/trainers uit de betrokken categorieën (JO7 t/m JO10) benaderd om periodiek mee te draaien als trainer. We zijn altijd op zoek naar extra mensen om hier in mee te draaien. Geef je geen training in de betrokken categorieën, maar lijkt het je wel leuk om hier zo af en toe in mee te draaien? Neem even contact op met Bert Heldoorn of Bas Roosken.

Benoeming Technisch Coördinatoren:  

Voor de verschillende leeftijdscategorieën worden technisch coördinatoren aangesteld. Zij zijn primair verantwoordelijk voor de voetbaltechnische coördinatie in de desbetreffende categorie (richting spelers en trainers), daarmee zijn zij aanspreekpunt voor alle voetbaltechnische zaken, inclusief de indeling van de teams. De technisch coördinatoren worden als volgt gekoppeld aan een leeftijdscategorie:  

JO17-JO19: Bert Heldoorn  

JO13 – JO15: Michael Zijlstra

JO11 – JO12: Nico van der Zwan  

Meiden: Ger van den Berg  

Hoofd scouting:  

De technisch coördinatoren en de hoofd opleidingen worden ondersteund door de hoofd scouting: Bert Heldoorn. Dit om een beter beeld te krijgen van alle spelers in de jeugd. Zo moet het indelen aan het eind van het jaar makkelijker gaan en moet elke speler voetballend een passend plekje krijgen binnen onze vereniging.  

Jeugd O21:  

Vanaf komend seizoen doet Olympia’28 weer mee met de Beltona Beloftencompetitie: De begeleiding van dit team, bestaande uit spelers uit de diverse selecties, wordt verzorgd door Bert Heldoorn en Jaap Scheper. Rik Koopman zal hier wederom als leider gaan fungeren.