VV Hulshorst steelt de punten bij Olympia’28; 0-2

30-3-2019

Olympia’28 is zaterdag tegen een uiterst zure nederlaag aangelopen tegen VV Hulshorst. Ondanks de nodige kansen aan Hasseltse zijde wist men niet tot scoren te komen. In de slotfase was het VV Hulshorst wat via twee doelpunten de drie punten meenam.

Olympia’28 begint deze zonnige middag niet scherp aan de wedstrijd. In de tweede minuut levert dit de eerste grote kans voor Hulshorst op. De aanvaller kan alleen op doelman Jeroen Bos af maar schiet de bal voor het doel langs. Na vijftien minuten lijkt Olympia’28 op dat moment op een terechte voorsprong te komen. Nadat Kevin Veger in de achtste minuut niet het doel weet te treffen doet Erik v.d. Kolk dit met een kopbal nu wel. Om onduidelijke reden wordt dit doelpunt afgekeurd door de arbiter waardoor de gelijke stand blijft staan. Voor rust weten de Hasselters nog twee maal gevaarlijk te worden voor het doel. Eerst is het Veger die te kort komt op een voorzet van Bertus Finke. Kort voor rust is het diezelfde Veger die een bal voor het intikken heeft maar wordt gered door de goalie van Hulshorst. Hierdoor gaan de ploegen rusten met een 0-0 stand.

Na rust blijft het Olympia’28 wat het balbezit heeft en ook de kansen weet te creëren. In de 65e minuut is het Finke die alleen kan afgaan op de keeper en hem probeert te verschalken met een boogbal. Die bal krijgt niet voldoende hoogte mee waardoor deze makkelijk houdbaar is voor de goalie. Vijftien minuten voor tijd lijkt Olympia via v.d.Belt alsnog op een terechte 1-0 voorsprong te komen. Een vrije trap van Gerrit Zekveld wordt goed binnengekopt door v.d.Belt maar die ziet de bal net over de lat verdwijnen. Vijf minuten voor tijd is het Hulshorst wat uit het niets op voorsprong weet te komen. Een schot van ongeveer 30 meter is onhoudbaar voor keeper Bos en verdwijnt in het doel. Na dit doelpunt proberen de Hasselters via Erik v.d Kolk in de voorste linie alsnog een punt te forceren maar krijgen in de blessuretijd de 0-2 in een counter tegen. Door deze nederlaag vinden wij de Hasselters terug op een achtste plek in de derde klasse C.

Volgende week speelt de ploeg van Jarrisch Keizer wederom een thuisduel. Dit maal is het hekkensluiter CSV’28 wat op bezoek komt.