Vrijwilligers van de v.v.Olympia’28 BEDANKT!

15-6-2019

Vrijdagavond 14 juni was het dan zover. Voetbalseizoen 2018-2019 werd afgesloten met de vrijwilligers BBQ. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de vrijwilligers van Olympia’28, door middel van het aanbieden van een hapje en drankje , bedankt worden voor hun vrijwillige inzet ten gunste van Olympia’28.  

Het zijn immers de vrijwilligers die de kurk vormen waarop Olympia’28 kan blijven drijven.

Dat dit inderdaad een gegeven is , daar kom je steeds meer achter als je een aantal jaren als vrijwilliger meedraait in het bestuur en commissies van onze club. Er worden heel wat uurtjes vrije tijd aan de vereniging besteed. Als buitenstaander zou je de indruk kunnen hebben dat het laten draaien van een voetbal vereniging niet veel voorstelt. De gemeente zorgt ervoor dat er gemaaid wordt, de KNVB regelt het wedstrijdschema, de voetballers doen de rest.

Als insider kom je er achter dat het soepel runnen van de vereniging een continu proces van overleg en afstemming tussen personen en commissies  is en waarbij “regeren is vooruitzien” een belangrijk stempel drukt op hoe het proces in de praktijk gaat verlopen. Als we Olympia’28 zien als een netwerk dan zijn jullie, de vrijwilligers, een radertje in dat netwerk . Hoe beter die radertjes op elkaar zijn afgestemd des te soepeler draait het netwerk en kost het onze vrijwilligers relatief weinig energie om het netwerk ook het komend seizoen draaiend te houden.

Bedankt voor jullie inzet!

Namens Martien Wursten, voorzitter Olympia’28