Voorbeschouwing vv Oene uit a.s. zaterdag

20-5-2022

VOORBESCHOUWING  VV OENE – OLYMPIA’28 ZATERDAG 21 MEI OM 14.30 UUR

Zaterdag 21 mei staat voor Olympia’28 de 24e competitieronde op het programma met een uitduel tegen de vv Oene. Het is de return van 12 maart j.l. toen Olympia’28 thuis met 3-0 wist te winnen.

Olympia’28 was toen de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het eerste kwartier na rust probeerde Oene wel meer druk te zetten, maar tot grote kansen leidde dit niet. De doelpunten voor Olympia’28 kwamen op naam van Jeffrey van de Belt, Patrick Reuvekamp en Ruben Willems. Olympia’28 verkeerde toen in een goede fase en behaalde vanaf de herstart van de competitie op 12 februari 10 punten uit 4 wedstrijden.

Daarna volgde een wisselvallige periode en momenteel zit men in een slechte fase met vier nederlagen op rij. Afgelopen zaterdag verloor men thuis kansloos met 2-4 van degradatiekandidaat BAS. Was men een paar weken geleden nog in de race voor een periodetitel voor promotie, nu moet men oppassen om niet in de nacompetitie voor degradatie verzeild te raken. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het verschil met HTC 6 punten.

HTC staat op die 12e nacompetitie-plaats voor klasse-behoud of degradatie. Het team van trainer Hans Roeland zal, mede op grond van het doelsaldo, aan één overwinning voldoende hebben om nacompetitie te ontlopen of de concurrentie moet punten laten liggen. Olympia’28 staat op 8e plaats met 30 punten uit 23 wedstrijden. De tegenstander vv Oene staat op een 4e plaats met 39 punten uit 23 wedstrijden. Ondanks een 2-0 nederlaag bij VIOS-V doet Oene nog volop mee in de strijd om de derde periode.

Het team van trainer Bardy Verhoef zal er dan ook alles aan gelegen zijn om de drie punten thuis te houden. Voor het team van Roeland zal het, in de huidige vorm, dan ook een zware opgave worden om Oene pijn te doen. Maar zeg nooit nooit, gezien de eerdere resultaten tegen hoger geplaatste teams liet Olympia’28 zien wat zij in hun mars hebben. Voor de gastheren zit er ook spanning op deze wedstrijd en hopelijk kan Olympia’28 daarvan profiteren. Of dit lukt dat kunt u zelf meemaken in Oene!

Dus supporters: op naar sportpark “De Hoge Kamp”, Deventerweg 2, 8167 NA Oene om ons vlaggenschip te steunen en waar de aftrap om 14:30 uur is.