Voorbeschouwing VV Hattem - Olympia'28

15-9-2020

Na een zeer bewogen seizoen 2019/2020 i.v.m. het coronavirus en het stilleggen na 7 maart van de competities staat er nu weer een nieuw seizoen voor de deur. Komende zaterdag 19 september gaat de competitie van start voor het seizoen 2020/2021 met voor Olympia’28 een uitwedstrijd in Hattem tegen de plaatselijke vv Hattem.

Er hebben nogal wat wisselingen bij Olympia’28 plaatsgevonden. Afscheid werd er genomen van trainer Jarrisch Keizer en speler Dieter Kroek en Lars Reijnen maakte de keus om voor een lager elftal uit te komen. Hans Roeland keerde op het oude nest terug als opvolger van Keizer. Hans Roeland nam in 2011, na zes succesvolle jaren, afscheid van Olympia’28. Ruud Scheper werd tot assistent-trainer van Roeland benoemd. Van de nieuwe aanwinsten is de meest opvallende Jasper vd Stouw die na elf jaar bij topamateurclubs te hebben gespeeld terugkeert op “’t Hoenbroeck”. De laatste drie seizoenen bij Berkum en hij vond de beslissing om terug te keren niet de gemakkelijkste maar zoals hij het zelf verwoorde “de komst van Hans Roeland als nieuwe trainer en mijn vriend Ruud Scheper als assistent zijn belangrijk geweest om nu voor Olympia te kiezen. Maar ook de rest van de staf met Wilco Slendebroek en Richard Boerhof speelde mee”. Verder zijn nieuw in de selectie, de onlangs in Hasselt komen wonende doelman Luuk Dorland, overgekomen van ‘d Olde Veste en Jos Holtland overgekomen van de vv Wilsum. Uit het tweede team is Stephan Timmerman toegevoegd aan de selectie en keerde Matthan Admiraal na een jaar afwezigheid weer terug. Ook Patrick Reuvekamp zit, na lang blessureleed, weer bij de eerste selectie. Voor Hans Roeland is alleen Matthan Admiraal nog over van de selectie die hij achter liet bij zijn vertrek. Daphne Scheper is als opvolgster van Ruud Lubbers de nieuwe verzorgster al zal Ruud bij afwezigheid van Daphne nog regelmatig op of naast het veld aanwezig zijn.

De oefencampagne begon Roeland dan ook met een grote selectie waarbij veel spelers een kans kregen om hun talenten  te laten zien. Dit kwam de resultaten niet echt ten goede. In het minitoernooitje met wedstrijden van 45 minuten tegen DESZ en FC Meppel liep men tegen een 2-0 en 7-1 nederlaag op. Op het Tempelmantoernooi verloor Olympia’28 met 6-0 van 2e klasser ASC’62 uit Dalfsen en speelde met 2-2 gelijk tegen sv Nieuwleusen met doelpunten voor Olympia’28 van Jeffrey vd Belt en Jan Koedijk. De oefenwedstrijden tegen 4e klasser ’s Heerenbroek en 2e klasser YVV gingen met 5-0 en 9-0 verloren. In het bekertoernooi is Olympia’28 inmiddels ook uitgeschakeld. Bij 5e klasser Nagele werd met 1-1 gelijkgespeeld, doelpunt Jasper vd Stouw en tegen 3e klasser SVM werd er eenzelfde resultaat behaald, doelpunt wederom Jasper vd Stouw. Afgelopen zaterdag liep men tegen een 2-1 nederlaag op bij vv Tollebeek waar Willard Visscher het enige doelpunt voor de Hasselters maakte.

Het team van trainer Hans Roeland kan zich nu dan ook volledig op de competitie richten. Zaterdag in Hattem, daar gaat het weer om het echie en draait alles weer om de punten, het klassement en periodetitels. Ook vorig seizoen was de wedstrijd in Hattem de seizoenouverture. Hans Roeland was toen nog trainer bij de vv Hattem en wist een 1-0 overwinning te boeken middels een doelpunt van Wesley van Winsum in de 24ste minuut. Een matige eerste helft en een gebrek aan scorend vermogen zorgden ervoor dat Olympia’28 zonder punten naar Hasselt terugkeerde. Hattem kende een redelijke voorbereiding en was redelijk op schot met een 5-0 overwinning op SVN’69, een 4-3 nederlaag tegen VSCO’61 en een 5-1 overwinning op ’t Harde. In de beker won men met 2-0 van Wilsum en werd er met 2-0 verloren van de Zweef de laatste bekerwedstrijd afgelopen zaterdag werd met 6-2 gewonnen van 3e klasser Avereest. Aangezien de Zweef alle wedstrijden won gaan die door.  Uitgangspunt voor Olympia’28 dit seizoen moet zijn, gezien de kwaliteit in de selectie, meedoen om de prijzen. Zaterdag maar mee beginnen en wij gaan er dan ook vanuit dat ons vlaggenschip scherp aan de aftrap van deze nieuwe competitie staat. Elk nieuw seizoen biedt hoop en nieuwe kansen en dat is ook van toepassing voor Roeland en zijn manschappen en wij wensen ze daarin veel succes!!


Benieuwd of de start met winst wordt afgesloten, kom dan naar “Sportpark het Achterveen”, Konijnenbergerweg 2-C, 8051 CC Hattem waar de aftrap om 14.30 uur.

 

Aangezien alle verenigingen nog steeds gebonden zijn aan spelregels vanwege het Covid-19 virus dienen wij ons ook bij uitwedstrijden aan de daar geldende huisregels te houden. We wensen iedereen weer ontzettend veel voetbalplezier het komende seizoen en doen een beroep op ieders gezond verstand inzake het corona-protocol. Samen krijgen we dit onder controle!