Voorbeschouwing VIOS Vaassen - Olympia'28

02-3-2020

Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de zeventiende competitiewedstrijd op het programma. Na twee voetballoze zaterdagen is Olympia’28 te gast bij de nummer twee op de ranglijst VIOS in Vaassen. Het is de return van 26 oktober 2019 toen Olympia’28 in Hasselt met een 1-0 zege van het veld stapte. Voor Olympia’28 was het de eerste overwinning van het seizoen en voor VIOS de eerste nederlaag. Matchwinnaar was Willard Visscher die met een afstandsschot de punten thuis hield. Stan Roosken had nog voor rust een mogelijkheid voor de 2-0 maar kopte over en na de rust was het voor Olympia’28 zaak om de opgevoerde druk van de gasten te pareren wat met enkele goede reddingen van Jeroen Bos ook gelukte.

Na vijf nederlagen op rij betekende deze winst voor Olympia’28 tevens het einde van de zeer slechte start in de competitie. Na deze overwinning pakte Olympia’28 nog vier keer de winst, werd er vier keer gelijkspel gespeeld en leed men twee nederlagen. Met de winst op VIOS in totaal 19 punten waarmee men momenteel op een 9e plaats staat met een doelsaldo van 0 (25-25).De laatste competitiewedstrijd werd met 4-1 gewonnen van Hattem. Een belangrijke overwinning waardoor men afstand kon nemen van deze concurrent in de onderste regionen en aansluiting kreeg met de onderkant van de middenmoot. De doelpunten werden gemaakt door Jeffrey van de Belt 2x, Valery Leusink en Stan Roosken. Nu is het zaak om deze lijn voor te zetten om een plaats in de middenmoot te bewerkstelligen. Het zal een zware dobber worden met na zaterdag nog de uitwedstrijd in en tegen de nummer drie Rouveen op het programma.

Zoals al aangegeven staat het team van trainer Maikel Amzand op een 2e plaats. Na negen overwinningen, viermaal een gelijkspel en drie nederlagen heeft men in totaal 31 punten en een doelsaldo van +12 ( 30-18). Voor VIOS staat er zaterdag veel op het spel. In de 2e periode staat men op een 2e plaats en winst kan betekenen dat men zaterdag deze periode wint. Er zijn meer kanshebbers maar bij winst heeft VIOS de beste papieren. Voor Olympia’28 trainer Jarrisch Keizer en zijn team de taak om dit te voorkomen. VIOS won de laatste competitiewedstrijd in Vaassen met 3-0 van DSV’61. Met een beetje geluk hadden de Vaassenaren met nog grotere cijfers kunnen winnen volgens de DSV’61 correspondent.

Qua blessures schiet het bij Olympia’28 niet echt op want het herstel bij enkele spelers blijft een moeizaam proces. Er is dan ook niet veel gewijzigd binnen de selectie van Olympia’28 in de twee weken zonder competitieverplichtingen. Voordeel zaterdag is wel dat zowel Julian Zuidema als Lars Bartelds weer beschikbaar zijn na hun schorsing en ook Patrick Reuvekamp traint, na lang blessureleed, weer volledig mee en speelde afgelopen zaterdag een wedstrijd in het tweede team. Op papier belooft het dan ook een interessante partij te worden gezien beider belangen. Maar het papier is gewillig, het zal op het veld moeten gebeuren. Olympia’28 moet het daar dan ook laten zien om de uitspraak van Keizer na de thuiswedstrijd tegen VIOS van, ”Mooi en goed is het om te zien dat we mee kunnen op dit niveau” gestalte te geven!!

Dus supporters, op naar Vaassen om ons vlaggenschip te steunen. De aftrap is om 14.30 uur op “Sportpark De Kouwenaar”, Woestijnweg 63, 8172 CN Vaassen, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine van VIOS voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Geen zin om zelf naar Vaassen te rijden, voor de supporters is er de mogelijkheid om gratis met de bus mee te gaan naar Vaassen. Deze vertrekt om 12.30 uur bij ons eigen sportpark “’t Hoenbroeck”. Na de wedstrijd vertrekt de bus tegen 17.00 uur weer uit Vaassen.

Opgave voor de busreis kan via B.kreykes92@gmail.com

VOL=VOL