Voorbeschouwing VHK thuis a.s. zaterdag

16-11-2022

VOORBESCHOUWING OLYMPIA’28 – VHK ZATERDAG 19 NOVEMBER 14.30 UUR

 

Zaterdag staat de achtste competitieronde op het programma. Te gast op ons sportpark is VHK uit Sint Jansklooster.

Het is alweer acht seizoenen geleden dat beide teams elkaar in competitieverband ontmoeten. Dit was in het seizoen 2014/2015 in de 3e klasse C toen Olympia’28 zowel thuis als uit de wedstrijden wist te winnen met respectievelijk 2-1 en 1-0. Ondanks deze resultaten degradeerde Olympia’28 toen naar de 4e klasse. VHK volgde een jaar later maar trof Olympia’28 niet meer omdat die de weg naar boven weer ge-vonden hadden.

Vorig seizoen promoveerde VHK in de nacompetitie, via overwinningen op Blauw Wit’66, ‘s Heerenbroek en HTC, weer naar de 3e klasse. Vandaar dus weer een ontmoeting in Hasselt waarin Olympia’28 alleen een statistisch voordeel heeft. Van de elf ontmoetingen in Hasselt vanaf het seizoen 1997/1998 wonnen de Hasselters er acht, speelden tweemaal gelijk en liepen ze tegen één nederlaag op. Olympia’28 scoorde in die wedstrijden 28 keer en incasseerde 13 doelpunten. Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst en zo zal het ook zaterdag een wedstrijd op het scherpst van de snede zijn.

VHK kende een voorspoedige start in de lopende competitie middels drie overwinningen en één gelijkspel. Daar-na kwam er een kentering in de resultaten. Na de nederlaag in de beker tegen de reserves van Genemuiden volgden er drie nederlagen. Het gevolg hiervan is dat het team van trainer Edwin Duim op een 5e plaats staat met 10 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van 0 (16-16). Afgelopen zaterdag verloor men thuis van Zwolsche Boys met 1-2. “Opnieuw dus een nederlaag voor VHK, dat momenteel duidelijk in de hoek zit waar de klappen vallen” stond er te lezen in het VHK verslag.

Olympia’28 had daarentegen het geluk aan zijn kant door bij FC Ommen de drie punten mee naar huis te nemen (1-2). Tegenvaller was het aantal opgelopen blessures in deze wedstrijd. FC Ommen had meer aanspraak op winst maar de Olympianen vochten voor wat zij waard waren en wisten meer doelpunten te voorkomen. Resultaat is wel dat het team van trainer Hans Roeland nu op een 4e plaats staat met ook 10 punten uit 7 wedstrijden maar met een iets beter doel-gemiddelde dan VHK namelijk +1 (11-10).

Het belang van deze wedstrijd is voor beide teams dan ook met-een duidelijk. Winst betekent aanhaken bij de subtop in een momenteel overvolle middenmoot waar het verschil tussen de nummer 4 en 10 slechts één verliespunt bedraagt. VHK zal alles op alles zetten om de pun-ten mee naar huis te nemen. Het team van Roeland zal dus op haar hoede moeten zijn en met lef durven te spelen. Doet Olympia’28 waar het toe in staat geacht mag worden dan is de hoop op een positief resultaat reëel. De voorwaarden om een aantrekkelijke wedstrijd te mogen verwachten zijn dan ook niet ongegrond!!

Kom dus zaterdag naar sportpark “’t Hoenbroeck” om onze jongens aan te moedigen. De aftrap is om 14.30 uur maar u bent van harte eerder welkom in de kantine op ons sportpark.