Voorbeschouwing Swift'64 uit 9 oktober

06-10-2021

SWIFT’64 – OLYMPIA’28 ZATERDAG 9 OKTOBER OM 15.00 UUR

Voor Olympia’28 staat komende zaterdag de derde competitiewedstrijd op het programma. In Swifterbant is Swift’64 de tegenstander. 

Voor Olympia’28 is Swift'64 geen onbekende tegenstander. Sinds de terugkeer in het district Oost, in het seizoen 2013/2014, hebben er negen ontmoetingen plaatsgevonden tussen beide teams. Swift’64 wist vijf wedstrijden te winnen en Olympia’28 drie, waarvan één in een bekerwedstrijd, en één keer eindigde er een wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Ook het totale doelsaldo in deze wedstrijden is in het voordeel van Swift’64 met 17 doelpunten; Olympia’28 wist 13 keer de Swifter doelman te passeren. Swift’64, het team van trainer Arjan ten Hove die aan zijn vierde seizoen bij Swift’64 begonnen is, kende een goede voorbereiding. In vijf oefenwedstrijden werd er niet verloren en in de beker plaatste men zich middels 3 overwinningen respectievelijk uit bij VEVO (1-2), thuis tegen FC RDC (7-2) en Wilsum (3-0) gemakkelijk voor de volgende ronde. Afgelopen zaterdag kon Swift de bliksemstart van de 1-6 overwinning bij Zwolsche Boys geen vervolg geven, onder andere omdat het te kampen had met de nodige blessures. Swift en Oene maakten er in Swifterbant geen spektakelstuk van en het eindigde zoals het begon met 0-0.

Koploper na 2 wedstrijden is Hatto Heim met 6 punten. Daarna volgen 5 teams met elk 4 punten uit 2 wedstrijden waarvan Swift’64 de 2e plaats inneemt op basis van het doelsaldo (6-1). Olympia’28 vinden we terug op een 8e plaats met 1 punt uit 1 wedstrijd. De wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Zwolsche Boys werd bij een 1-1 stand, na doelpunten van Benjamin Weever voor Zwolsche Boys en Jeffrey van de Belt voor Olympia’28, in de 51e minuut gestaakt wegens een ernstige blessure van een Zwolsche Boys-speler. Olympia’28 verdediger Arjan Bruins kreeg in volle sprint een duw in de rug en nam in zijn val een speler van Zwolsche Boys mee die hard en vervelend neerkwam. Hij bleef roerloos maar aanspreekbaar liggen, waarbij werd gevreesd voor een ernstige nek- of rugblessure. Het spel werd stilgelegd en de opgeroepen ambulance voerde de speler van het veld af. In onderling overleg werd besloten de wedstrijd niet te vervolgen. Wanneer deze wedstrijd uitgespeeld wordt is nog niet bekent.

Swift’64 is er uiteraard op gebrand middels een overwinning op Olympia’28 hun positie te behouden of te verbeteren. Voor het team van trainer Hans Roeland zaterdag de taak om dit te voorkomen. Een overwinning op Swift’64 betekent in ieder geval dat men op gelijke hoogte komt met de gastheren en met een wedstrijd minder gespeeld aansluiting blijft houden in de bovenste regionen. Een goede start in de competitie is enorm belangrijk en een stap in de goede richting, maar het zal geen eenvoudige opgave worden om de punten zaterdag mee naar huis te nemen. In ieder geval zijn er voldoende ingrediënten aanwezig om er in Swifterbant een interessant duel van te maken!

Dus supporters: op naar Swifterbant om ons vlaggenschip te steunen. De aftrap is om 15.00 uur op “Sportpark Swift’64”, Sportweg 6, 8255 PX Swifterbant, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine van Swift’64 voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.