Voorbeschouwing Swift'64 - Olympia'28

04-2-2020

Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de uitwedstrijd tegen Swift’64 in Swifterbant op het programma. Het is de return van 28 september 2019 toen Olympia’28 thuis tegen een 1-0 nederlaag opliep. In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen was het oud-Olympiaan Kevin Veger die deze boeiende wedstrijd een kwartier voor tijd in het voordeel van Swift’64 besliste door te profiteren van balverlies in de Hasselter defensie. Een gelukkige overwinning in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Swift’64, het team van trainer Arjan ten Hove, vinden we na 7 overwinningen, 2x een gelijkspel en 5 nederlagen terug op een 5e plaats op de ranglijst met 23 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van -4 (21-25). Afgelopen zaterdag verloor men met 1-0 in Vaassen bij nummer drie VIOS. Volgens “De Drontenaar” had Swift’64  zaterdag goede zaken kunnen doen in de strijd om de 2e  periodetitel, maar moest haar meerdere erkennen in VIOS-Vaassen. Swift’64 liet het na om te scoren, waardoor de thuisploeg aan één doelpunt genoeg had voor een overwinning en die viel tien minuten na rust.

Olympia’28 verzuimde zaterdag om de drie punten in Hasselt te houden door met 1-1 gelijk te spelen tegen Elspeet. De ploeg van trainer Jarrisch Keizer ging zeer slordig om met de vele gecreëerde kansen en hielp zo Elspeet aan een punt. Elspeet was misschien voetballend beter maar echt gevaarlijk voor het Olympia’28 doel waren ze niet. Door dit gelijke spel bleef de afstand met Elspeet, dat op een  degradatieplek staat, vijf punten en blijft Olympia’28 op een 9e plaats staan met 16 punten uit 14 wedstrijden met een doelsaldo van 0 (21-21) Met het gelijke spel verzuimde men ook om de 3e plaats in de 2e periode te pakken. In deze periode is de 2e plaats belangrijk voor de titel omdat de 1ste plaats wordt ingenomen door koploper Hatto Heim die al winnaar was van de 1ste periode. Olympia’28 is in deze periode echter nog niet kansloos. Tegenstander Swift’64 staat hierin op een 2e plaats met 12 punten uit 6 wedstrijden en de Hasselters op een 6e plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden maar met een beter doelsaldo. Met nog drie speelrondes te gaan in de 2e periode betekent winst zaterdag dat men in ieder geval Swift’64 passeert. Tussen Swift’64 en Olympia’28 staan nog Zwolsche Boys, BAS en HTC allen met 10 punten uit 6 wedstrijden. Bij gunstige uitslagen kan het zaterdag maar zo zijn dat Olympia’28 oprukt naar een 2e plaats in de periode.

Eenzelfde scenario als in het vorig seizoen past eigenlijk wel goed in dit plaatje. Olympia’28 verloor ook toen thuis maar uit pakte men de winst. Het team van Keizer zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan afgelopen zaterdag waar het aan scherpte ontbrak voor het vijandelijke doel. Swift’64 zal zich zeker willen revancheren voor hun nederlaag bij VIOS om hun 2e positie in de periode te handhaven. Aan Olympia’28 zaterdag de taak om dit te voorkomen om zelf uitzicht te krijgen op een topklassering in deze 2e periode en om aansluiting te behouden met de onderkant van de middenmoot. Genoeg ingrediënten aanwezig om er in Swifterbant een interessant duel van te maken met grote belangen voor beide teams!!

Dus supporters, op naar Swifterbant om ons vlaggenschip te steunen. De aftrap is om 15.00 uur op “Sportpark Swift’64”, Sportweg 6, 8255 PX Swifterbant maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine van Swift’64 voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.