Voorbeschouwing SV HTC - Olympia'28

27-11-2019

Komende zaterdag is Olympia’28 te gast op sportpark “De Pelikaan” in Zwolle. Sportpark “De Pelikaan” is de thuishaven van HTC ( Holtenbroek Tuinders Combinatie). De naam HTC is ontstaan in 1964 als gevolg van de fusie tussen VV Holtenbroek en VV Tuinders. Vanaf het seizoen 1965/66 tot en met het seizoen 1994/95 vonden er in Zwolle 14 ontmoetingen plaats tussen HTC en Olympia’28. De eerste vier ontmoetingen waren in de 4e klasse B en de overige in de 3e klasse A of B. Daarna verhuisde Olympia’28 naar het district Noord om in het seizoen 2013/14 weer terug te keren in Oost. In Oost daalde Olympia’28 af van de 2e klasse naar de 4e klasse C en ontmoette daar HTC weer in het seizoen 2015/16. Dat was tot komende zaterdag de laatste ontmoeting in Zwolle voor wat het de competitie betreft.

Olympia’28 boekte destijds in Zwolle een 6-1 overwinning door doelpunten van Kjelt Bonhof 3x, Michel Klink 2x en Guus Tichelaar 1x en Pascal Kappers redde de eer voor HTC. Olympia’28 kende toen een flitsende start getuige een gedeelte uit het verslag van Ruud Scheper:” De klok stond op 27 seconden, maar op het scorebord prijkte al wel een 0-1 voorsprong voor Olympia’28. Vreemd, dacht een toeschouwer die wel eens vaker te laat komt. Maar de man in het tolpoortje van HTC knikte bevestigend. 0-1, ja dat was het. Maar hoe dat zo kon, hij haalde zijn schouders op. Geen idee. Een vrouw schoot hem te hulp met de woorden “De bal is rond.” Tegen die wijsheid was weinig in te brengen en met een blij gemoed liep de supporter van Olympia’28 verder”.

Afgelopen seizoen werd HTC kampioen in de 4e klasse C en promoveerde naar de 3e klasse C. Na 19 overwinningen, 3 gelijke spelen en 2 nederlagen had men 10 punten voorsprong op nummer 2 DKB. HTC wist 82 maal het vijandelijke doel te vinden en incasseerde 25 doelpunten. Door dit resultaat staat de wedstrijd HTC – Olympia’28 weer op het programma. Het team van trainer Joop van Dijk kent een redelijk goed debuut in de 3e klasse. Na 4 overwinningen, 4 nederlagen en een gelijkspel bezet men de 7e plaats met 13 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van 0 (16-16). Afgelopen zaterdag won HTC uit bij Elspeet met maar liefst 5-1 door doelpunten van Marco Tatje, Patrick Maat, Angelo Kisjes en Stan Wissink 2x. Gezien de uitslag zal het een verdiende overwinning geweest zijn.

Het team van Jarrisch Keizer zette zaterdag de goede reeks voort door thuis met 2-0 te winnen van de vv Oene. Jeffrey van de Belt was met twee doelpunten beslissend. Zijn eerste doelpunt betekende tevens zijn 125ste in competitieverband. De winst kwam overigens niet gemakkelijk tot stand. Het eerste half uur had Olympia’28 het betere van het spel maar daarna dicteerde de vv Oene het spel maar vond in doelman Jeroen Bos telkens het eindstation. Door dit resultaat passeerde Olympia’28 zowel Oene als Elspeet en ESC op de ranglijst en staat nu op een 10e plaats met 10 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van 0 (14-14). Winst zaterdag betekent dat het team van Keizer sowieso HTC, op doelgemiddelde, op de ranglijst kan passeren en aansluiting behoud bij de middenmoot. HTC won in de huidige competitie nog nooit tweemaal op rij en voor Olympia’28 wacht dan ook een mooie taak om dit voor de Zwollenaren zo te handhaven. Het beloofd zaterdag in ieder geval weer een interessant duel te worden met een HTC dat de afstand met Olympia’28 op zes punten wil brengen en Olympia’28 dat  de opgaande lijn door wil trekken en middels een overwinning HTC wil passeren op de ranglijst.

Ingrediënten genoeg om naar sportpark  “De Pelikaan”, Brinkhoekweg 200, 8034 PC Zwolle te gaan alwaar de aftrap om 14.30 uur is, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine van HTC voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.