Voorbeschouwing Stadswegderby in Rouveen

17-11-2021

Komende zaterdag staat voor Olympia’28 in Rouveen de Stadswegderby tegen sc Rouveen op het programma. Het is de 8e competitiewedstrijd voor beide teams. Uit in Rouveen blijkt altijd lastig voor Olympia’28.

Vanaf de eeuwwisseling wist men nog nooit met winst de terugreis te aanvaarden. Van de zeven ontmoetingen in Rouveen in competitieverband verloren de Hasselters er vijf en speelde men twee keer gelijk. In verband met corona waren er de afgelopen twee seizoenen geen onderlinge ontmoetingen in Rouveen. De laatste keer dat men elkaar trof was op 26 september 2020 in Hasselt waar Rouveen met een 1-2 overwinning van het veld stapte. Doelpunten waren er van Jarno Domine en David Bouwmeester voor Rouveen en Jeffrey van de Belt voor Olympia’28.

Het team van trainer Eddy Zwijnenberg, die aan zijn laatste seizoen bij Rouveen bezig is, is aan een goed seizoen bezig en nog steeds ongeslagen. Na 5 overwinningen en tweemaal een gelijkspel bezet men op de ranglijst de 2e plaats met 17 punten. In die 7 wedstrijden wist men 15 keer te scoren en incasseerde men 7 doelpunten. Rouveen heeft 4 punten achterstand op koploper Hatto Heim en 4 punten voorsprong op VIOS Vaassen en Elspeet. In de laatste competitiewedstrijd boekte men thuis een 3-1 overwinning op Elspeet. Volgens een Elspeets verslag was dit een boeiend voetbalgevecht van twee verschillende voetbalstijlen. Elspeet met combinatievoetbal en Rouveen met lange ballen waarbij constant 5 of 6 razendsnelle spelers aansloten.

Afgelopen zaterdag speelde Olympia’28 de resterende 39 minuten uit van de gestaakte wedstrijd tegen hek-kensluiter Zwolsche Boys. Deze wedstrijd was op 2 oktober gestaakt na een heftige blessure bij de Zwollenaren na een ongelukkige botsing. Startend met een 1-1 tussenstand was het aanvoerder Stan Roosken die in de 65e minuut de 2-1 scoorde en dat werd tevens de eindstand. Door dit resultaat nestelde het team van trainer Hans Roeland zich in de middenmoot op een 7e plaats met 11 punten uit 7 wedstrijden.

Zaterdag een mooie, maar geen makkelijke, opdracht voor Olympia’28 om de negatieve spiraal in Rouveen te doorbreken. Rouveen de eerste nederlaag van het seizoen toebrengen betekent tevens de eerste overwinning in deze eeuw in en op Rouveen met als beloning dat men de nummer twee tot op drie punten nadert. Het voordeel voor Roeland is dat hij zaterdag kan beschikken over de spelers die vorige week niet speelgerechtigd waren in het restant van de inhaalwedstrijd.

Hoe het afloopt weten wij niet maar hopelijk kan men de goede resultaten van de afgelopen twee wedstrijden een goed vervolg geven. Supporters mogen helaas niet aanwezig zijn bij deze Stadswegderby i.v.m. de coronaregels. Jammer, maar men kan de wedstrijd volgen via Zwartwater FM waar onze vliegende reporter u regelmatig op de hoogte brengt van het verloop van de wedstrijd. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.