Voorbeschouwing SC Rouveen thuis 17:00

28-9-2022

VOORBESCHOUWING OLYMPIA’28 – SC ROUVEEN ZATERDAG 1 OKTOBER 17.00 UUR

Komende zaterdag 1 oktober staat, in de tweede competitieronde, de Stadswegderby Olympia’28 – SC Rouveen op het programma. In deze eerste thuiswedstrijd is het programma bij Olympia’28 anders van opzet. Zo begint de wedstrijd om 17.00 uur en zijn er diverse festiviteiten gepland.

Er is een uitreiking van de nieuwe presentatiegids op deze eerste sponsormiddag/avond van het seizoen en er iseen grote verloting, muziek en voldoende eten en drinken om dit thuis over te slaan. Reden genoeg om na de wedstrijd nog te blijven: genieten van de winst of het verdriet verdrinken bij een eventuele nederlaag tegen SC Rouveen. Vorig seizoen leverde de thuiswedstrijd een 1-1 gelijkspel op. Rouveens topscorer Jean-Paul Hooi-kammer opende toen de score in de 27e minuut en Patrick Reuvekamp tekende in de 80e minuut voor de gelijkmaker.

Het team van trainer Willem Jan Talsma liep in de eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen een 1-3 nederlaag op tegen Dieze West. Een verdiende nederlaag volgens de Rouveen-trainer die onder de indruk was van de gasten en met het resultaat kon leven tegen een beter voetballende ploeg die als kampioenskandidaat getipt wordt.

In vergelijking met vorig jaar staat er een heel ander team in het veld bij Rouveen. Vorig seizoen eindigde men als tweede. In de nacompetitie moest men, na overwinningen op SVVN en de vv Oene, in de finale haar meerdere erkennen in de Zweef. Ondanks dat de helft van het team is vertrokken, waaronder topscorer Jean-Paul Hooikammer, hoopt Talsma toch dit seizoen een periode mee te kunnen pikken.

Het team van Hans Roeland kende een goede start door met 0-4 te winnen in Balkbrug bij vv Avereest. Een van Olympia’28-zijde goede eerste helft leverde een 0-3 voorsprong op middels doelpunten van Brian Snijder, Koen Holthof en Jos Holtland. Vlak voor het einde van de wedstrijd bracht Ruben Willems de 0-4 eindstand op het scorebord.

Nu is het zaak voor het jeugdige Olympia’28-team om deze winst zaterdag een goed vervolg te geven. De Stadswegderby is altijd een wedstrijd op zich en moeilijk te voorspellen. Rouveen zal er alles aangelegen zijn om de punten mee naar huis te nemen terwijl het team van Roeland graag een tweede overwinning wil bijschrijven. Er zijn dus voldoende ingrediënten aanwezig om er een interessante en spannende wedstrijd van te maken.

Kom dus zaterdag naar sportpark ’t Hoenbroeck om deze Stadswegderby mee te maken en waar de aftrap om 17.00 uur is en u na afloop nog mee kunt genieten van de festiviteiten!