Voorbeschouwing Olympia'28 - VV Hulshorst

26-3-2019

Komende zaterdag staat voor de 3e klasse C een compleet inhaalprogramma op de rol. Het  is een competitieronde uit de 2e periode. Op 26 januari j.l. was het weer van dien aard dat alles werd afgelast. Zaterdag valt dan ook de beslissing wie kampioen wordt in die periode en daarin hebben BAS en sc Rouveen beste papieren. Olympia’28 neemt het zaterdag op tegen de vv Hulshorst. Het is de 20ste competitiewedstrijd en de return van 3 november 2018 toen Olympia’28, op een koude zonnige zaterdagmiddag, met een 4-0 overwinning huiswaarts keerde. Bij rust was het nog 0-0 maar in de tweede helft raakte men op schot. Jeffrey van de Belt was de grote man met drie doelpunten en Bertus Finke maakte de vier compleet. Met die overwinning kreeg Olympia’28 weer een aansluiting bij de middenmoot. Nu is men een kleine vijf maand verder, gezien de huidige stand op de ranglijst, nog niet veel verder gekomen.

Tegenstander Hulshorst verloor afgelopen zaterdag met 2-1 bij DSV’61 in Doornspijk. Hulshorst nam op slag van rust een 0-1 voorsprong middels een vrije trap van Redouan Arian. Binnen het kwartier na rust scoorde DSV’61 de gelijkmaker om in de slotminuut van de wedstrijd nog een strafschop te benutten. Door dit resultaat vinden we het team van trainer Martijn Kuis terug op een 10e plaats met 22 punten uit 19 wedstrijden met een doelsaldo van -12 (26-38). Men boekte 5 overwinningen, speelde 7 maal gelijk en liep eveneens 7 maal tegen een nederlaag op.

Olympia’28 behaalde na drie nederlagen op rij afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een punt in een wedstrijd die begon met één minuut stilte ter nagedachtenis aan de trieste gebeurtenissen van  maandag in Utrecht en voor Bas Jonge Poerink, voetbalvader en vrijwilliger van Olympia'28 die op 47 jarige leeftijd plotseling overleed. In een vermakelijke wedstrijd speelde men thuis met 0-0 gelijk tegen Hatto Heim. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag al creëerde Olympia’28 iets meer kansen. Op de ranglijst staat men nog steeds op een 8ste plaats met 25 punten uit 19 wedstrijden, 3 punten meer dan de gasten uit Hulshorst. Om niet verder weg te zakken is het noodzakelijk dat men deze wedstrijd in winst omzet. Het team van Jarrisch Keizer zal er toch op gebrand zijn om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Gezien de kwaliteit binnen het team is het al doodzonde dat men nu al niet meer om de prijzen kan strijden. Keizer en zijn mannen kunnen het trouwe publiek in de laatste zeven wedstrijden nog wel laten zien waartoe men in staat is en voorkomen dat de supporters op zaterdagmiddag gaat winkelen omdat er toch niets meer te beleven valt bij het vlaggenschip. Als voetballer speel je altijd om te winnen en moet je ten opzichte van andere teams in de klasse je sportieve plicht vervullen. Komende zaterdag dan maar van start gaan met een mooi slotoffensief. Er zijn nog éénentwintig punten te verdienen en als men die weet binnen te halen dan moet een aardige eindklassering in het linker rijtje tot de mogelijkheden behoren!!

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark  “’t Hoenbroeck” waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.