Voorbeschouwing Hattem uit a.s. zaterdag

23-11-2022

VOORBESCHOUWING VV HATTEM – OLYMPIA’28  ZATERDAG 26 NOVEMBER 14.30 UUR

Komende zaterdag 26 november staat voor Olympia’28 de negende competitiewedstrijd op het programma met een uitwedstrijd in Hattem tegen de plaatselijke vv Hattem. Geen onbekende tegenstander voor de Hasselters en helemaal niet voor Olympia’28 trainer Hans Roeland die de komende tegenstander vanaf het seizoen 2016/17 vier seizoenen lang onder zijn hoede had voor zijn terugkeer in Hasselt.

Vorig seizoen was de vv Hattem nog een kandidaat  voor de 2e klasse, maar werd in de nacompetitie uitgeschakeld door de Zweef. In Hattem troffen beide teams elkaar zesmaal in competitieverband waarbij Olympia’28 twee keer wist te winnen, drie keer verloor en één keer werd het gelijk en dat was vorig seizoen op 19 september. Het werd een 3-3 gelijkspel door doelpunten van Brian Snijder (2x) en Ruben Willems voor Olympia’28 en Wesley van Winsum, Felix Noordberger en Bram de Boer voor de vv Hattem.

Hattem is net als Olympia’28 bezig aan een wisselvallig seizoen. Met 2 overwinningen, 1 gelijkspel en 4 nederlagen staat het team van trainer Herman Oosterhaar op een 10e plaats met 7 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van +1 (16-15). Afgelopen zaterdag verloor men thuis met 1-2 van FC Ommen. “Hattem weet zichzelf in deze wedstrijd jammer genoeg niet te belonen. Een slordigheidje in de slotfase zorgt dan voor een bittere pil” stond er in het verslag van Hattem.

Het team van Roeland verloor thuis eveneens met 1-2 van VHK. Won men de week ervoor zeer gelukkig in Ommen, nu werd het een onverdiende nederlaag. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel op zijn plaats geweest. Tegenvallers waren dat de ziekenboeg weer uitgebreid werd met Ruben Willems en de onnodige rode kaart van Jos Holtland die een schorsing tegemoet kan zien. Olympia’28 zakte op de ranglijst van een 4e naar een 7e plek met nu 10 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van 0 (12-12). Daaronder staan drie teams die Olympia’28 voorbij kunnen streven omdat zij een wedstrijd minder hebben gespeeld, waaronder ook tegenstander Hattem.

Winst is voor Olympia’28 dan ook zeer wenselijk en noodzakelijk wil men richting de subtop kijken en niet nu al in de gevarenzone komen. Kan men het niveau van de tweede helft tegen VHK weer op de grasmat leggen, dan mag men hopen op een positief resultaat. Hopelijk lukt dat het team van Roeland komende zaterdag en wij wensen ze daarbij in ieder geval veel succes!!!!

Olympia’28 live aanmoedigen? Kom dan zaterdag naar “Sportpark het Achterveen”, Konijnenbergerweg 2-C, 8051 CC Hattem om onze jongens aan te moedigen. De aftrap is om 14.30 uur, maar u bent uiteraard eerder van harte welkom in kantine van de vv Hattem.