Voorbeschouwing Elspeet uit dinsdagavond

10-5-2022

Dinsdagavond 10 mei is er een compleet competitieprogramma in de 3e klasse C. Het is de 22e competitieronde met voor Olympia’28 een uitwedstrijd in Elspeet tegen de plaatselijke vv Elspeet. Het is de return van 12 februari j.l. wat de eerste wedstrijd was na de verplichte coronapauze van twee maanden.

Olympia’28 won thuis met 2-0 door doelpunten van Jos Holtland en Ruben Willems. In de eerste helft kwam Elspeet bijna niet in het spel voor, maar Olympia’28 miste veel kansen waardoor het bij rust slechts 1-0 stond. In de tweede helft was Elspeet de betere ploeg maar het was Olympia’28 dat de score wist te verdubbelen.

Zaterdag won Elspeet bij rode lantaarndrager Hulshorst met 4-2. Door dit resultaat staat het team van trainer Norbert Koelewijn op een 8e plaats met 27 punten uit 21 wedstrijden. Het team van trainer Hans Roeland speelde thuis tegen Swift’64 en verloor verdiend met 2-3. In een, van Olympia’28 zijde, slechte wedstrijd had men geen recht op een beter resultaat. Hierdoor gingen de mannen uit Swifterbant Olympia’28 op de ranglijst voorbij op doelsaldo. Olympia’28 zakte naar een 7e plaats met 30 punten uit 21 wedstrijden en zo slonken ook de kansen om mee te blijven strijden om de 3e periodetitel. Qua doelsaldo ontlopen beide teams elkaar niet veel, Elspeet heeft een doelsaldo van -3 en dat van Olympia’28 is -1.

Voor het team van Roeland is het zaak om niet verder af te glijden. Mocht men dinsdagavond met twee doelpunten verschil verliezen dan zakt men af naar een 8e stek. Hopelijk kan men dit voorkomen en de knop weer omzetten en een positief resultaat meenemen uit Elspeet. Of dit lukt dat kunt u zelf meemaken in Elspeet!

Dus supporters: op naar sportpark “Op de Heide”, Uddelerweg 100, 8075 CN Elspeet om ons vlaggenschip te steunen en waar de aftrap om 20.00 uur is.