Voorbeschouwing Elspeet thuis a.s. zaterdag

24-11-2021

Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de 9e competitiewedstrijd op het programma. Te gast op ons sportpark ‘t Hoenbroeck is de vv Elspeet.

In competitieverband troffen beide teams elkaar tot nu toe drie keer, echter zonder winst voor Olympia’28. In het seizoen 2019/2020 waren er twee ontmoetingen waarbij Olympia’28 uit met 3-1 verloor en thuis een 1-1 gelijkspel behaalde. Vorig seizoen was er i.v.m. corona één wedstrijd in Elspeet waar de Hasselters tegen een 7-2 nederlaag opliepen.

Het team van trainer Norbert Koelewijn staat op een 5e plaats met 13 punten uit 7 wedstrijden en heeft 13 doelpunten gescoord en 9 geïncasseerd. De competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Oene werd afgelast wegens coronabesmettingen. De laatste competitiewedstrijd voor Elspeet was op 6 november toen men met 3-1 verloor bij Rouveen. Een klein stukje uit het Elspeetse verslag: “In deze wedstrijd liet Elspeet zien dat ze qua spel prima mee kan in de top van de derde klasse. Echter, qua slimheid en anticiperen zakten een aantal spelers door het ijs.” Voor Olympia’28 zaterdag geen taak om ze uit het wak te halen, maar wel om het hoofd koel te houden.

Olympia’28 kwam zaterdag wel in actie en liep tegen een geflatteerde 5-1 nederlaag op bij een efficiënt Rouveen. Jean-Paul Hooikammer was daar de grote man met 4 doelpunten en een assist. Het krachtsverschil was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Trainer Hans Roeland was tevreden over het spel in het eerste uur maar daar pak je geen punten mee. Olympia’28 behield haar plaats in de middenmoot op de 7e stek met 11 punten uit 8 wedstrijden. Het doelsaldo ziet er niet zo fraai uit met 14 doelpunten voor en 21 tegen. Qua doelpunten tegen doet alleen Zwolsche Boys het slechter met 24 uit 7 wedstrijden. In verdedigend opzicht zal het beter moeten.

De spelers zullen er op gebrand zijn om zich zaterdag te revancheren voor de nederlaag bij Rouveen middels een overwinning. De eerste winst op Elspeet betekent overigens ook dat men de gasten passeert op de ranglijst, al is dat dan wel met een wedstrijd meer gespeeld. Men blijft dan stevig in de middenmoot en houdt de aansluiting richting de subtop. Of dit zaterdag ook gaat gebeuren, tegen een lastig te bespelen Elspeet, dat is afwachten. In ieder geval moet men scherp aan de wedstrijd beginnen en de punten zien thuis te houden en wij wensen ze daarbij veel succes. Hopelijk kan Roeland dan na afloop tevreden zijn over het spel na 90 minuten!

Supporters mogen helaas ook bij deze wedstrijd niet aanwezig zijn i.v.m. de coronaregels, maar men kan de wedstrijd ook nu weer volgen via ZwartwaterFM waar onze verslaggever u regelmatig op de hoogte brengt over het verloop van de wedstrijd. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.