Voorbeschouwing BAS thuis a.s. zaterdag

11-5-2022

VOORBESCHOUWING OLYMPIA’28 – BAS ZATERDAG 14 MEI 14.30 UUR

Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de 23e competitiewedstrijd op het programma. Te gast op ons sportpark ‘t Hoenbroeck is dan BAS uit Biddinghuizen. Het is de return van 22 maart j.l. toen Olympia’28 op een dinsdagavond tegen een 3-1 nederlaag opliep in Biddinghuizen.

Het team van trainer Arjan Bredewolt is niet aan een echt sterk seizoen bezig en zal alle zeilen bij moeten zetten voor handhaving. Zaterdag liep men bij Zwolsche Boys tegen de 13e nederlaag van het seizoen op, het werd 4-1 voor de Boys. Uit de Drontenaar: “Waardeloze middag voor BAS. Voor BAS is het toewerken naar de eventuele nacompetitie begonnen, want door de 4-1 nederlaag is dat toch echt het hoogst haalbare”. Die zin uit de Drontenaar heeft BAS schijnbaar wel ter harte genomen. Een weekend over nagedacht en dinsdagavond gelijk maar mee begonnen en niet tegen de minste tegenstander. DSV’61, de nummer drie op de ranglijst, werd in Biddinghuizen met 3-2 verslagen. Door deze resultaten blijft BAS op de 13e en voorlaatste plaats staan met nu 17 punten uit 22 wedstrijden. Of ze dit zaterdag door kunnen zetten is natuurlijk de vraag, maar voor Olympia’28 wel alle reden om de mannen uit Biddinghuizen niet te onderschatten.

Het team van trainer Hans Roeland steekt momenteel niet in de grootste vorm. Zaterdag verloor men, in een van Olympia’28-zijde slechte wedstrijd, thuis met 2-3 van Swift’64. De jeugdige selectie zat totaal niet in de wedstrijd en op de nederlaag viel dan ook niets af te dingen. Brian Snijder scoorde beide doelpunten voor Olympia’28. Ook in de doordeweekse competitieronde in en tegen Elspeet werd een gevoelige 4-0 nederlaag geleden. Elspeet (41-40) passeerde Olympia’28 (43-48) op de ranglijst op doelsaldo.

Na deze derde nederlaag op rij zakte Olympia’28 naar een 8e plaats, de onderkant van de brede subtop, met 30 punten uit 22 wedstrijden. Wil het seizoen voor Olympia’28, met nog vier wedstrijden te gaan, niet als een nachtkaars uitgaan, dan zal men zaterdag een ander gezicht moeten tonen en de punten thuis houden.

Ook zien of dit lukt, kom dan zaterdag naar sportpark ’t Hoenbroeck waar de aftrap om 14.30 uur is en waar u van ook harte welkom bent in de gezellige kantine of op het terras voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.