Voorbeschouwing Avereest uit (start competitie!)

22-9-2022

COMPETITIESTART VOOR OLYMPIA’28

Zaterdag 24 september in Balkbrug tegen vv Avereest om 14.30 uur

Zaterdag 24 september moet Olympia’28 het in de eerste competitieronde opnemen tegen de vv Avereest in Balkbrug. Olympia’28 komt nog wel uit in de 3e klasse C maar wat de teams betreft zijn het praktisch allemaal andere tegenstanders. T.o.v. vorig jaar zijn alleen sc Rouveen, vv Hattem en de Zwolsche Boys nog over. Nieuw zijn ASC’62, Avereest, Dedemsvaart DVC, Dieze West, Hardenberg’85, Heerde, SC Lutten, FC Ommen en VHK.

Een aantal clubs zijn wel bekende tegenstanders uit het verleden maar toch is verandering groot. Zo ook de promotie/degradatie regeling. Alleen de kampioen gaat over en men zal bij de eerste acht moeten eindi-gen wil men nacompetitie of degradatie ontlopen. De KNVB is met een andere competitie opzet bezig met het gevolg dat trainer Hans Roeland dit seizoen vol aan de bak moet met zijn jeugdig team, te beginnen zaterdag in Balkbrug. Tegenstander Avereest kwam de laatste jaren uit in de 3e klasse D en zoals al eerder aangegeven voor Olympia’28 een onbekende tegenstander sinds de terugkeer in het District Oost. Wij weten dan ook niet zoveel over het team van trainer Rico Magsino. In de voorbereiding op de competitie hadden zij wisselende successen. Oefenwedstrijden tegen Hoogeveen en Bruchterveld gingen verloren evenals de bekerwedstrijd tegen Mariënberg maar door overwinningen op MVV’69 en SVV’91 bekert men wel verder en dit in tegenstelling tot Olympia’28 dat in het bekertoernooi werd uitgeschakeld.

Na een gelijkspel bij Swift’64 werd er verloren van CSV’28 en boekte men een overwinning op Noord Veluwse Boys. In het Tempelmantoernooi in Nieuwleusen verloor men van zowel Nieuwleusen als ASC’62. Dit wat betreft de voorbereiding. Zaterdag gaat het weer om het echie! Wij kunnen dus veel bespiegelingen op deze eerste wedstrijd van het seizoen los laten maar Hans Roeland zal het met zijn jongens moeten doen en zorgen dat ze scherp aan de start staan. En om maar met het aloude spreekwoord te zeggen “Een goed begin is het halve werk”. Hopelijk wordt het een goede opmaat richting de Stadswegderby van volgende week tegen SC Rouveen. Wij wensen Roeland en zijn jongens dan ook veel succes met hopelijk veel steun van veel Hasselter supporters!!

Dus supporters op naar sportpark “De Balk”, Hoogeveenseweg 34a, 7707 CH Balkbrug om ons vlaggenschip te steunen in deze seizoensouverture. De aftrap is om 14.30 uur.