Versoepeling sportmaatregelen per 15 januari

17-1-2022

Het kabinet heeft afgelopen vrijdag aangekondigd de coronamaatregelen voor de sport te versoepelen. Afgelopen week kwam er al meer ruimte voor de jeugd om langer buiten te sporten, nu komt er op buitensportlocaties ook meer ruimte voor volwassenen. De versoepelingen zijn afgelopen zaterdag 15 januari ingegaan.

Voor de buitensport gelden geen restricties meer wat betreft openingstijden, groepsgrootte en afstand tijdens het sporten. Wel dient er rekening te worden gehouden met de anderhalve meter afstandsregel die verplicht is als die de sportbeoefening niet in de weg staat. Onderlinge wedstrijden zijn binnen en buiten toegestaan binnen de eigen sportvereniging. Anderhalve meter afstand houden is niet verplicht als dat door de aard van de sport niet mogelijk is. Publiek is nog niet toegestaan!

Hieronder nog eens de belangrijkste punten:
- Voor iedereen (kinderen en volwassenen) zijn er geen beperkingen meer wat betreft tijden, groepsgrootte en afstand tijdens het sporten.
- Elk team mag trainen en wedstrijden onderling spelen tegen teams van de eigen club. Het reguliere trainingsschema gaat per direct in. Wedstrijden spelen tegen teams van andere clubs is nog niet toegestaan.
- Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand te worden houden. Buiten het sporten geldt de 1.5 meter afstand wel.
- Kleedkamers gaan weer open.
- De kantine is tot nader order gesloten.
- Publiek is niet welkom bij wedstrijden en trainingen.

Wil je op zaterdag trainen of onderlinge oefenwedstrijden spelen? Dit graag aanvragen via het wedstrijdsecretariaat (Pieter Willems 06-19434440).

Bestuur v.v. Olympia'28