Van een Pech-dag naar een PEC dag

28-9-2014

27 sept. 2014

Wat een pech zeg! Twee spelers geblesseerd! Zowel Justin als Tim hebben een lelijke blessure. En het lijkt erop dat ze allebei  hetzelfde hebben: een te korte spier in hun lies. De fysiotherapie maakt voor hen beiden overuren om ze allebei zo spoedig mogelijk weer topfit te krijgen. Stoer blauw tape siert hun lies. Maar ja, wat hebben beide mannen hieraan. Ze balen ervan dat ze een tijdje niet mogen spelen. Helaas, ze moeten echt een tijdje rust houden.

Tja, niet spelen op een zaterdag? Geen voetbal op de dag dat elke voetballer wil schitteren op het veld? Ook de leiding sliep hier niet van. Wat te doen? Er waren onvoldoende spelers van de overige E elftallen om standby te staan. De wedstrijd moest wel worden verplaatst. Wat een pech.

Pech, pech, pech….pec….pec…pec. Dat was het! Waarom niet naar het PEC stadion om een wedstrijd van ons voetbalmaatje van vorig jaar te bezoeken. Snel gebeld met onze Skip. En ja hoor, we konden ons opmaken voor een bezoek aan het PEC stadion in Zwolle. Skip moest daar voetballen en wij mochten erbij zijn. Het besluit stond snel vast. Op naar Zwolle.

Om 9 uur verzamelde het team zich op de parkeerplaats. Het weer was veelbelovend en auto’s genoeg. Onderweg kregen we een escorte van twee zware trekkers waarvan er één met de naam ‘Kiek Uut’ voorop reed. We haalden het zelfs niet in ons hoofd om er over na te denken deze trekkers te passeren. Met eerbied voor de voertuigen reden met zo’n 30 km naar het stadion toe. Even later stonden we met z’n allen in het prachtige stadion van PEC. En ja hoor, daar speelde het team van Skip. Dat het team van NEC veel sterker was viel eigenlijk niet op. Skip was en is voor ons de held. Terwijl de ouders langzamerhand indutten op de tribune in het heerlijke naajaarszonnetje waren de jongens niet te houden. Ze probeerden zo’n beetje elk plaatsje uit van het stadion, liepen een ererondje en bleven tenslotte ademloos kijken naar het voetbalspel.

Het was genieten met elkaar. Wat een pechdag leek werd een prachtige PEC dag!

Dick Bosch