Update van de voorzitter

22-12-2021

Beste Olympianen,

De eerste helft van het voetbalseizoen zit er al weer op. Het is weer winterstop. Terugblikkend durf ik de conclusie wel te trekken dat het een bijzondere seizoenshelft is geweest. We zijn begonnen met voetballen zoals we gewend waren. Trainen, potje voetbal met publiek langs de lijn en tot slot een gezellige derde helft in een goed gevulde kantine. Helaas duurde dit niet lang en gingen we terug naar voetbal zonder publiek. De laatste weken kon er ook niet meer binnen het normale dagvenster getraind worden. Het gevolg was dat op een aantal dagen zelfs om 6.00 ’s ochtends de lampen al aangingen om toch het voetbalritme op peil te houden. Als klap op de vuurpijl ging zaterdag 18 december de eerste seizoenshelft als een nachtkaars uit. Jammer, maar het is eenmaal niet anders, ook hier hebben wij als Olympia’28 mee te dealen. Maar gelukkig hebben we ook positief voetbalnieuws te melden. De JO12-1, de MO17-1 en de vrouwen 7x7 zijn kampioen geworden. Proficiat!

Betekent de winterstop dat heel Olympia’28 stil ligt? Nee, zeker niet. Het voetbal mag dan een poosje stil liggen, de vereniging blijft op volle toeren doordraaien. Ik denk dat het motto “niet alleen woorden maar ook daden” overal binnen onze vereniging van toepassing is. Bij welke commissie ik ook om de hoek meekijk, overal zie ik een enorm positieve gedrevenheid om verbeterstappen of vernieuwingen toe te passen. Ik wil er graag een paar voorbeelden uitpakken.

Nadat we op de algemene ledenvergadering groen licht hebben gekregen om verder te gaan met onze uitbreidingsplannen heeft de bouwcommissie de koppen alweer bij elkaar gestoken. De plannen voor de uitbreiding van het terras zijn uitgewerkt en als alles goedgaat wordt er komend voorjaar gestart met de realisatie. De bestrating en toebehoren zijn besteld en de uitvoeringstaken zijn verdeeld. Een bepaald deel van de voorbereidende werkzaamheden zal door de vereniging zelf opgepakt worden. Daarin wordt ze bijgestaan door diverse sponsoren. De echte straatwerkzaamheden worden gerealiseerd door Mulder en Kroes.

Via een eerdere update zijn jullie al op de hoogte gebracht dat de schoonmaak van de kleedkamers opgepakt is door alle seniorenteams. Tussentijdse evaluatie van het resultaat is ronduit positief te noemen. Ook heeft de Spik&Span aangegeven op de ingeslagen weg door te gaan met de schoonmaak. Topactie dames en heren van de senioren teams!

Dat de sponsorcommissie lekker draait is geen nieuws. Maar als die commissie weer wat nieuws bedenkt, bijvoorbeeld een tweede rij sponsorborden achter het doel op hoofdveld, dan wordt dit door de kluscommissie geprobeerd te realiseren. En dit project is met succes afgerond: de grote borden hangen voor iedereen zichtbaar achter/boven het doelgebied.

Ook worden er in het kader van “regeren is vooruitzien “ alweer orienterende gesprekken gevoerd met trainers en nagedacht over teamindelingen bij de jeugd.

Met betrekking tot herinrichting van de Mijnheershoek hebben we van de gemeente (nog) geen groen licht gekregen. De aanleg van een half speelveld, al dan niet voorzien van kunstgras, is dus nog niet aan de orde. Dit betekent niet dat we Mijnheershoek ongemoeid laten, integendeel. Tussen kerst en oud & nieuw zal de groenstrook tussen hoofdveld en Mijnheershoek worden aangepakt. We hebben na constructief overleg met de gemeente toestemming gekregen om alle Essen op dit perceel te verwijderen. Veel van de aanwezige Essen hebben al ziekteverschijnselen van de zogenaamde essentaksterfte. We gaan ervan uit dat we na het verwijderen van de Essen een frisse groenstrook over houden waardoor Mijnheershoek meer licht en wind zal krijgen en daardoor beter bespeelbaar zal worden. Als het goed is zal Mijnheershoek dan ook veel meer bij het sportpark betrokken worden. Misschien dat we er via deze manier voor de kleinste jeugdcompetitie een mooi speelveld van kunnen maken, een soort jeugdarena of twingameveld.

Conclusie: onze vereniging is echt op alle fronten in beweging. Het is echt leuk om van zo’n positief ingestelde vereniging voorzitter te zijn.

Dan rest mij als laatste jullie namens het bestuur van Olympia’28 allemaal hele goede feestdagen en een gezond 2022 te wensen!

Met vriendelijke groeten,

Martien Wursten, voorzitter v.v. Olympia’28