Update van de voorzitter

16-10-2021

Beste lezers,

De ballen rollen alweer een paar weken. Er staat weer publiek langs de lijnen. Het voetbalseizoen draait bijna weer als vanouds. Met de toenemende drukte kom je er ook weer achter wat er allemaal aan werk verzet moet worden om onze voetbalvereniging samen  soepel draaiende te houden. Gelukkig heeft Olympia’28 heel veel ouders van leden en leden waar het op terug kan vallen als het gaat om het verrichten van vrijwillige werkzaamheden. Maar door het groter worden van de vereniging en het minder belastend willen inregelen van de vrijwilligerstaken, kunnen we op sommige posten best vrijwilligers gebruiken.

Voordat ik hier wat meer informatie over geef wil ik graag eerst starten met de Spik en Span kleedkamer schoonmaak. Zoals jullie weten is deze schoonmaak opgepakt door alle seniorenteams. Er is nu al een paar maand praktijkervaring opgedaan en het resultaat is TOP! Waarvoor dank, ga zo door J

Maar naast de kleedkamers hebben we ook de kantine en de bestuurskamer die we graag representatief willen houden. Ook hiervoor hebben we m.b.v. een paar fanatieke ouders een schoonmaakcommissie op kunnen zetten, die deze kar wil trekken. Organisatorisch kunnen we los. Werving van vrijwilligers heeft al een klein resultaat opgeleverd en de nu nog kleine ploeg zal binnenkort starten met de uitvoering in de praktijk. Natuurlijk geld hier ook dat heel veel handen het werk lichter en leuker maken.

Een andere tak van sport is de kantine. Wat ons positief opvalt is het feit dat het ook in de kantine steeds drukker wordt. Niet alleen op de zaterdagen, maar ook op doordeweekse avonden. Dit betekent dat we achter de bar ook steeds meer vrijwilligers kunnen gebruiken. Daarom willen we deze groep graag aanvullen met ouders en/of leden zodat we de bemanning doordeweeks makkelijker rond kunnen krijgen en op zaterdag misschien wat kunnen uitbreiden.

Natuurlijk willen we op de speeldagen onze gasten en bezoekers op een nette manier de weg wijzen en eventueel te woord staan. Op digitaal terrein hebben we daar een flinke stap in kunnen zetten. We hebben nu een digitaal programmascherm die het wedstrijdprogramma met veld- en kleedkamerindeling weergeeft. Ook hebben we in de kantine en het sponsorhome beeldschermen aanstaan die allerlei info over Olympia’28 en haar sponsoren laat zien. Maar natuurlijk hebben we ook de inzet van de man van dienst. Deze persoon blijft de persoonlijke schakel bij het beantwoorden van vragen, oplossen van kleine probleempjes, en bij calamiteiten. Ook deze commissie willen we graag uitbreiden met een aantal vrijwilligers zodat we er van een dagtaak een halve dagtaak kunnen maken.

Samenvattend kunnen jullie deze update lezen als een spontane oproep aan onze leden en ouders van leden, wie nog geen structurele vrijwilligersfunctie vervullen, om je aan te melden als vrijwilliger. Wil je meer info of willen jullie je als groepje aanmelden, stuur een mailtje naar info@olympia28.nl of spreek een van de bestuursleden aan. 

Dan rest mij als laatste nog jullie allemaal een heel mooi voetbalseizoen te wensen!

Met vriendelijke groeten,

Martien Wursten, voorzitter v.v. Olympia’28