Update v.v. Olympia'28 door voorzitter Wursten

01-5-2021

Ik wil nogmaals van de gelegenheid gebruik maken jullie bij te praten over de lopende zaken bij onze voetbalvereniging. De laatste keer dat ik dat gedaan heb was 6 februari.

Sinds die tijd ligt het echte voetbal nog altijd stil. De jeugdteams spelen onderling elke zaterdag nog wel enkele oefenwedstrijdjes. De senioren tot en met 26 jaar kunnen onderling inmiddels ook een potje voetballen. Van deze mogelijkheid wordt gelukkig gebruik gemaakt, maar optimaal is het natuurlijk niet. De voetballende leden van 27 jaar en ouder mogen nog altijd alleen met beperkingen trainen. Dat is natuurlijk niet zoals je het als team of vereniging wilt hebben. Ik wil alle teams en spelers complimenteren met het feit dat deze richtlijnen over het algemeen netjes opgevolgd worden. Natuurlijk hebben we als crew wel eens een probleempje dat uitgepraat of opgelost moet worden, maar dat lukt meestal prima. De situatie is nog verre van optimaal, maar binnen de mogelijkheden het maximaal haalbare. Natuurlijk hopen we van harte dat we binnen afzienbare tijd weer onbeperkt los mogen.

Rond de velden en gebouwen van Olympia’28 gaat het buitenveldse voetballeven ondertussen gewoon door. De plannen voor een eventuele kantine-uitbreiding en een nieuw onderkomen voor machines en materiaal beginnen wat concretere vormen aan te nemen. Vorige keer heb ik jullie ook op de hoogte gebracht dat we het terras willen uitbreiden. Helaas kunnen we onder de huidige onzekere omstandigheden hier nu nog geen geld voor vrij maken. De onderhoudsploeg van de velden ligt mooi op schema, met als einddoel een mooi natuurlijk sportpark. De flink uitgedunde groenstrook begint weer fris groen te worden. Tevens is er al op veel meer plekken in de singels een ‘bloemige’ onderbegroeiing waar te nemen.

De kleedkamer-schoonmaakcommissie heeft onlangs alle kleedkamers een grondige schoonmaak/ opfrisbeurt gegeven. Deze zogenaamde ‘0-beurt’ moet er aan bijdragen dat het schoonhouden van de kleedkamers straks goed te doen zal zijn. Doordat de commissieleden deze ronde het schoonmaken in eigen beheer hebben uitgevoerd, zijn zij door de opgedane praktijkervaring goed op de hoogte welke materialen er voor de schoonmaak nodig zijn en welke werkwijze het best gehanteerd kan worden. Verder worden er gesprekken gevoerd met sponsoren en zijn de voorbereidingen voor onder meer de nieuwe kleding en de presentatiegids alweer in volle gang. Ook zijn de voetbaltechnische commissies druk bezig met het voorbereiden van komend seizoen.

Wat ons wel kopzorgen en frustraties oplevert is het telkens terugkerende vandalisme en zwerfvuil dat wordt achtergelaten op ons park. Jammer dat wij hier nog steeds mee geconfronteerd worden (en dan druk ik mij nog netjes uit!).

Aan het eind van deze update wil ik jullie, net als de vorige keer, allemaal bedanken voor jullie trouwe support, in deze bijzondere periode, aan de v.v. Olympia’28. Ik kom ook in deze periode veel positiviteit tegen bij de vrijwilligers en voetballers die ik tegen het lijf loop. Of dat nu op de velden is of achter de schermen, het maakt niet uit. Dit straalt veel positieve energie uit, helemaal top!

Met vriendelijke groeten,

Martien Wursten, voorzitter v.v. Olympia’28