Update onderhoud terrein en velden

09-5-2020

Jazeker, ook in deze voetballuwe periode gaat het onderhoud van de terreinen op ons sportcomplex gewoon door.  De natuur staat immers nooit stil. De droogte van de laatste 6 weken is natuurlijk ook voor onze grasmat wel een dingetje.

Maar gelukkig hebben we dit seizoen een nieuwe beregeningsinstallatie in gebruik kunnen nemen. I.p.v. maximaal 3 slangen en te weinig waterdruk kunnen er nu 4 slangen aangesloten worden op de nieuwe pomp, en bovendien komt er nu ook veel meer water uit zodat je na een paar uur beregenen per veld ook een 15 mm water gegeven hebt. Net als vaker deze week stond ook deze zaterdag de beregening  ‘s morgen om 7.15 uur weer te sproeien. Om 11.00 uur was het weer genoeg geweest en konden de slangen m.b.v. de nieuwe semiautomatische haspel weer worden opgerold.

Het kunstgras, dat gelukkig weer enigszins gebruikt mag worden voor diverse trainingsdoeleinden heeft ook het steeds terugkerende onderhoud nodig. Ook dat kan gelukkig grotendeels machinaal gerealiseerd worden. De vezels worden een beetje omhoog geveegd en de verontreiniging in de mat wordt naar de kopse kanten gesleept. Daarna wordt het afgevoerd met de kruiwagen.

Ook de afdeling voor het snoeien / knippen van het groen plukt nu de vruchten van een machinale update. Waar voorheen veel overhangend groen geknipt en afgevoerd moest worden , wordt nu met behulp van een bosmaaier voorzien van een shredder mes, het overhangend groen al maaiend versnipperd en kan het daarna met een bladblazer terug gegeven worden aan de natuur.

Door op deze wijze de noeste arbeid van vrijwilligers  in combinatie met het juiste materieel in te zetten, proberen wij met onze onderhoudsploeg , de velden in top conditie te houden  en ons sportpark een  visite kaartje te laten zijn.

De onderhouds-commissie.