Tamara van der Horst nieuwe verzorger eerste

03-9-2021

Tamara van der Horst (21) is de nieuwe verzorger/sportmasseur van de eerste selectie. De Hasseltse is gecertificeerd in de sportmassage en heeft een achtergrond in de topsport. Met de komst van Tamara is de staf van het eerste weer helemaal compleet.

Het lijntje naar Olympia’28 is gelegd via haar vriend Brian Snijder, die recent als speler terugkeerde bij de Hasselter voetbalvereniging. “Hij vertelde me dat het eerste nog een verzorger nodig had, en vroeg me of dat misschien iets voor mij was.” De vraag kwam niet uit de lucht vallen. Tamara is reeds als verzorger in de sport actief geweest, en wel in het wielrennen bij een Luxemburgse profploeg. Zelf heeft Tamara in haar jeugd altijd op hoog niveau gewielrend en is hierbij meermaals Nederlands kampioen geworden. Blessureleed heeft haar eerder doen besluiten te stoppen.

Bij Olympia’28 gaat Tamara het eerste verzorgen op trainings- en wedstrijddagen. Hierbij zal ze samen met fysiotherapeut Sybout Poelsma en Ruud Lubbers het medisch team vormen. Ondanks haar ervaring zal het in het begin toch een beetje wennen zijn. “Voetballers hebben toch weer andere blessures dan wielrenners”, aldus Tamara. De Technische Commissie is verheugd met de komst van Tamara en wenst haar veel succes en plezier in haar nieuwe functie.