Stuntend Olympia 4 sterker dan Dos Kampen

18-3-2017

Na de winterstop draait het goed bij Olympia 4. Er werd gewonnen van Reaal Dronten 2 en Genemuiden 4. Mede door die overwinning bezet Olympia 4 nu de 4e plaats op de ranglijst. Vandaag komt DOS Kampen 4 op bezoek dat nog twee plekken hoger staat dan de Olympianen. De wedstrijd in Kampen werd kansloos met 6-1 verloren dus stond men wat te wachten in Hasselt.

Scheidsrechter Joling floot voor het begin van de wedstrijd en beide ploegen gingen van start. De beginfase was voor Olympia dat al snel een paar goede kansen had. Eerst was het Vincent die zijn inzet geblokt zag worden door de keeper en even later Harm die van afstand de bal net naast het doel poeierde. DOS Kampen was gewaarschuwd en wist dat het de punten minder makkelijk ging krijgen dan in de thuiswedstrijd.

Na de eerste pogingen van Olympia was het de uitploeg dat ook wat kansen begon te creëren. De linksbuiten trok vanaf de achterlijn de bal voor het doel, maar deze belandde in het zijnet. Na deze eerste waarschuwing was het de tweede keer wel raak. Na een half uur spelen kreeg Tiemen een duwtje, maar de scheidsrechter liet doorgaan. De rechtsbuiten van DOS was daardoor vrij en kon de bal eenvoudig voorgeven. Daar stond de spits klaar om de bal aan te nemen en binnen te schieten.

Dit was een enorme domper voor de Hasselters. Met man en macht werd geprobeerd deze achterstand weer weg te werken en kreeg daarbij hulp van de tegenstander. Er werd namelijk overduidelijk hands gemaakt in het strafschop gebied en Olympia mocht een penalty nemen. Deze werd door Wesley Pestman feilloos binnen geschoten waardoor de stand alweer in evenwicht was. Tot de rust gebeurde er weinig. Beide teams waren wel dreigend, maar grote kansen en doelpunten bleven uit.

De tweede helft begon dan ook met een 1-1 stand en Olympia begon meteen met druk zetten. Binnen tien minuten resulteerde dit al in de voorsprong voor de Olympianen. Na een afgeslagen voorzet kreeg Derwin de bal aan de linkerkant. Hij gaf de bal perfect voor waardoor de inkomende Wesley Pestman met het hoofd zijn tweede van de middag kon maken. Nadat Olympia op voorsprong was gekomen zag je dat de koppies al gingen hangen bij DOS. Ze hadden gedacht het klusje wel even te klaren in de tweede helft, maar kregen het deksel op de neus.

De sfeer werd er ook niet vriendelijker op en het geklaag op de scheidsrechter nam toe. Gelukkig is meneer Joling niet van de wijs te brengen door wat gemopper van gefrustreerde Kampenaren en leidt hij de wedstrijd naar een goed einde. Tot het laatste fluitsignaal gebeurd er nog wel genoeg. Een voorzet van de rechterbuiten van DOS wordt door Rik verkeerd ingeschat waardoor de spits oog-in-oog met doelman Robbin komt. Zijn inzet spat op de paal uiteen waardoor de voorsprong behouden blijft. Een moment later zet Rik deze zelfde speler wel de voet dwars waardoor zijn inzet over het vangnet eindigt.

Ook zorgen de aanvallen van Olympia voor genoeg gevaar voor het doel van DOS. Via buitenspelers Wesley en Gert Jan kwam de bal een aantal keren gevaarlijk voor. Helaas werd er geen doel getroffen. Vanuit een corner kopte Gerrald nog een keer naast. In de slotfase was het nog hectisch met twee ogenschijnlijke penalty gevallen, maar beide keren zag de scheidsrechter het goed. Het eerste moment was een overtreding van Rik die net buiten het zestien meter gebied plaats vond. De vrije trap belande op de bovenkant van de lat. In de laatste minuut van de wedstrijd schreeuwde alle Kampenaren om een penalty vanwege een vermeende handsbal. Het leken echter alleen de Kampenaren te zien die iets gezien hadden, want verder wist niemand ergens van. De scheidsrechter floot ook direct af waardoor DOS Kampen afdroop met een teleurstellende nederlaag. Dit zorgde natuurlijk voor groot feest in Hasselt. Met deze overwinning komen we op gelijke hoogte met ESC 3 uit Elburg en bezetten we een gedeelde derde plek.

Bij deze wedstrijden waren maar liefst 15 supporters aanwezig waaronder een aantal spelersvrouwen. Zonder die support was deze overwinning natuurlijk niet tot stand gekomen, dus vanaf deze plek bedankt voor de morele steun. Volgende week staat er een reis naar IJsselmuiden op het programma om het op te nemen tegen IJVV. Ook dan worden alle supporters van vanmiddag weer verwacht.