Strijdend Olympia 4 mag blij zijn met punt

06-10-2013

Nadat de eerste twee competitiewedstrijden van Olympia 4 in winst waren omgezet was er een weekend zonder wedstrijd. Het weekend daarop mochten de Hasselters naar Emmen om te voetballen tegen SVBO 2 dat na drie wedstrijden op negen punten staat. Dit lijkt dus de eerste echte test voor Olympia 4 waardoor er een hoge mate van concentratie vereist is.

In de eerste helft kon Olympia redelijk mee met SVBO, maar het voetbal was niet goed. SVBO daarentegen speelde beter en vond gemakkelijker de vrije man daar Olympia veel balverlies leed. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Elwin verloor de bal onder druk waardoor de spits alleen op doel af ging. Frank kon nog net redding brengen.

Door het matige spel van Olympia en het vele balverlies werd SVBO een beetje in het zadel geholpen. Gelukkig voor Olympia waren ook zij niet altijd even zuiver in de passing. Dit was vooral te zien bij de laatste pass waar vaak een Olympiaan kon onderscheppen. Af en toe probeerde Olympia naar het goal van SVBO te voetballen, maar echt dichtbij kwam het niet tot die ene keer. Roy had rechts de bal en bediende Gert Jan. Heel SVBO dacht aan buitenspel, maar de grensrechter stak de vlag niet omhoog waardoor Gert Jan door kon. Beheerst en vakkundig omspeelde hij de keeper en kon de bal in een leeg doel schuiven. Buiten wat afstandsschoten en een enkele dreigende voorsprong kon Olympia niet gevaarlijk worden.

Toch leek het erop dat Olympia niet met deze voorsprong de rust kon halen. SVBO bleef druk zetten en op zoek gaan naar een doelpunt. Robbin had al verschillende hachelijke momenten voor zijn doel gehad en een redding moeten verrichten op een vrije trap. Vlak voor rust kreeg SVBO nog een paar goede kansen. Eerst kwam de linksback door die Franklin eruit liep. Met een sliding binnen de zestien maakte Franklin er een corner van daar veel Emmenaren dachten aan een penalty. Even later moest Tom een bal van de lijn halen na een communicatiefout achterin en op slag van rust hield Robbin de voorsprong in stand. Een afstandsschot vanuit het middenveld ging gevaarlijk richting de kruising en met een uiterst gestrekte arm duwde Robbin de bal over het doel en mocht Olympia met een 0-1 voorsprong de rust opzoeken.

Na de rust ging SVBO meer op zoek naar de gelijkmaker en kreeg deze al snel. Vanuit een middenveld kwam een steekpass naar de linksbuiten die nog een paar man uitkapte en vervolgens Robbin omspeelde. Net als Gert Jan kon hij uiteindelijk ook eenvoudig binnen schuiven. De druk van SVBO bleef, maar al snel keek de thuisploeg weer tegen een achterstand aan. Enkele minuten na de gelijkmaker kreeg Jeroen de bal op de hoek van de zestien. Met zijn gevoelige linkerbeen plaatste hij de bal bij de verre paal op het hoofd van Gerrald. Op een meter van het doel knikte Gerrald deze perfecte voorzet binnen en stond Olympia met 1-2 voor.

Niet lang daarna kwam Olympia met tien man te staan. Na een tackle van achteren kreeg Gerrald de gele kaart en moest tien minuten toekijken hoe de Olympianen stand hielden. Het was niet eenvoudig en SVBO bleef druk zetten. Robbin moest nog een één-op-één redding verrichtten en Olympia kwam er niet meer aan te pas. Door vanuit de verdediging de bal weg te roeien werd Kim af en toe bereikt, maar alleen tegen drie á vier tegenstanders is weinig eer te behalen. Toch bleef Olympia als een team strijden en wilde iedereen voor elkaar voetballen. Door strijd te leveren was het voor SVBO niet gemakkelijk een opening te creëren en kon Olympia de voorsprong goed vasthouden.

SVBO bleef gedurende de gehele tweede helft druk zetten op doelman Robbin. De druk kwam voornamelijk van achteruit. De verdedigers pompten de bal veel naar voren en gelukkig kwamen veel ballen ook niet aan, maar Olympia stond constant onder druk en kon hier niet onderuit voetballen. Ook probeerde SVBO het veel van afstand, maar echte specialisten hebben ze daar niet voor. Meerdere keren verdween de bal over het vangnet waardoor er een nieuwe bal moest komen.

Het duurde niet lang meer of de wedstrijd was afgelopen en Olympia stond nog steeds voor. Toch kregen de Hasselters het deksel op de neus. In de 84e minuut bracht de rechtshalf de bal in die bij de tweede paal belandde. Daar stond de linksbuiten met een metertje ruimte te wachten. Hij nam de bal ineens en plaatste met een schitterende volley de bal in de verre bovenhoek. Eerlijk is eerlijk, het was een mooi doelpunt, maar ontzettend zuur om zo laat in de wedstrijd de voorsprong uit handen te zien glippen.

SVBO wilde nog doordrukken om de winst te behalen, maar ook Olympia kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit. Helaas werd de keeper niet echt meer getest en ook Robbin hoefde niet meer in actie te komen ondanks het feit dat hij de rest van de wedstrijd toch genoeg te doen had. De stand bleef 2-2 en daar mocht Olympia toch wel blij mee zijn, want goed gevoetbald heeft het zeker niet. Des te knapper is het dat er toch twee keer gescoord is en mag Olympia trots terug kijken op het feit dat er voor dat ene puntje wel gestreden is. SVBO heeft eigenlijk twee punten verloren, maar door de late gelijkmaker zal het puntje als een overwinning aanvoelen. Vanwege het verrichtten van een aantal zeer belangrijke reddingen is doelman Robbin uitgeroepen tot man-of-the-match.

Volgende week mag Olympia eindelijk weer thuis voetballen en dan komt Drenthina 3 op bezoek. Na drie gespeelde wedstrijden bezet Drenthina de laatste plaats en bezit het geen enkel punt. Olympia moet dus weer gefocust zijn om het eigen spel en deze tegenstand geconcentreerd van de mat af spelen. Dit kan alleen wanneer het positiespel van de eerste twee competitiewedstrijden weer wordt opgepakt. Tot volgende week op sportpark ’t Hoenbroeck, want supporters zijn natuurlijk altijd welkom en ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’.