Staphorst VR2 - Olympia'28 VR1

25-11-2013

Woensdagavond 20 november 2013 stond de inhaal wedstrijd uit tegen Staphorst op programma. Het was ijzig koud, het kon al wel winter wezen brrrr. Iets voor half 8 begon de wedstrijd. De dames uut Hasselt begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd leuk gecombineerd en het ''tikkie takkie'' voetbal werd in de ijzige kou ook weer op de mat gelegd.

 

De dames hadden het betere van het spel, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Staphorst probeerde te counteren, maar de verdediging bestaande uit Elsa,Nienke,Ingo O. en Inge B. hadden dit goed onder controle en Staphorst kwam er dan ook maar zelden doorheen. En als ze er al doorheen kwamen stond daar altijd Maaike nog.
Ook het middenveld bestaande uit Felice,Jolien en Gabrielle stonden goed hun ''mannetje'' tegen de wat grotere dames van Staphorst.
De aanvalsters Manuela,Monica en Vera lieten de verdedigers van Staphorst constant achter hun aanlopen.

Na een minuut of 20 viel dan toch de 0-1 voor Olympia. Manuela zette goed door vanaf de linkerkant gaf de bal voor en Monica tikte rustig de 0-1 binnen. De dames hielden het overwicht, maar slaagden er helaas niet in om dit om te zetten in doelpunten voor de rust.

In de rust werd de vertrouwde 4-3-3 formatie gewijzigd na een 4-4-2 formatie en er werden wat wissels toegepast. Anne Wil, Sanne en Marieke kwamen erin.

Na het eerste fluitsignaal in de tweede helft werd Staphorst gelijk weer onderdruk gezet. Verder dan lange ballen naar voren schieten kwamen ze niet echt meer. Toch schoot er 1 bal door de verdediging heen, maar Maaike was alert en gaf de bal diep op Manuela die kon vervolgens ongehinderd door lopen naar de keepster van Staphorst en maakte koelbloedig de 0-2. Een mooie assist van Maaike dus. Na de 0-2 was er even onoplettendheid in de ploeg. Amper 2 minuten na de 0-2 was het alweer 1-2. De dames pakte het spelletje weer op en kwamen weer tot kansen. Na goed doorzetten van Manuela kon Monica de 1-3 maken. De buit was binnen leek het, maar schein bedriegt.

Staphorst maakte 2-3 en uit een simpel gegeven vrije trap (Speelster van Staphorst maakte een absolute schwalbe) werd het 10 minuten voor tijd zwaar onverdiend 3-3. Met nog 10 minuten op de klok gingen de dames vol overtuigen opzoek naar de 3-4. Die kans leek er ook te komen 5 minuten voor tijd. Monica mocht aanleggen vanaf de penaltystip nadat ze zelf onderuit was gehaald, maar helaas stopte de keepster van Staphorst de bal.

In de laatste minuut werd het toch nog verdiend 3-4 voor de dames uut Hasselt. Nadat de scheids niet had gefloten voor een handsbal van Staphorst in de eigen zestien schoot Monica de bal van randje zestien keurig in de rechter beneden hoek BAM. De scheidsrechter floot hierna gelijk af en de 3 punten werder weer lekker meegenomen naar Hasselt. Top gespeeld!