Roosken en Westra stoppen bij eerste

14-7-2022

Komend seizoen zullen Stan Roosken (25) en Bart Westra (36) niet terugkeren bij het eerste van Olympia’28. Beiden hebben, na enige twijfel, besloten te stoppen bij de hoofdmacht. Roosken vanwege studie en verhuizing naar Amsterdam. Westra toch deels vanwege leeftijd en “het is een keer mooi geweest”. Hij gaat een niveautje lager voetballen bij het zesde. Olympia’28 vangt het vertrek op binnen de eigen gelederen. Ook komend seizoen zullen weer meerdere jeugdspelers doorschuiven naar de (voor)selectie.

Stan Roosken was afgelopen seizoen aanvoerder van de Hasselter hoofdmacht. Vanaf 2016 speelde de aanvallende middenvelder in het eerste. Behoudens seizoen 2018-2019; toen verbleef hij in Amerika voor studie en speelde daar college-voetbal. Stan kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn terugkeer. “Het is voor mij persoonlijk toch een beetje teleurstellend geweest. Eerst waren er twee coronaseizoenen met weinig wedstijden. Het laatste seizoen heb ik door een heupblessure ook maar rond de 8 wedstrijden gespeeld.” In die beperkte hoeveelheid wedstrijden is hij toch nog viermaal doeltreffend geweest. Stan heeft besloten vol voor zijn studie te gaan en hiertoe de keuze gemaakt in Amsterdam te gaan wonen. Makkelijk viel deze keuze hem niet. “Ik heb 20 jaar gevoetbald bij Olympia’28, het is als thuis. De keuze hier te stoppen met voetballen was moeilijker dan mijn baan opzeggen.” Wat betreft de toekomst houdt Stan de deur overigens nog wel op een kier naar Olympia’28: “Wie weet … “.

Met Bart Westra verliest het eerste een ware oudgediende en zijn oudste speler. De centrale verdediger voegde zich op 18-jarige leeftijd bij de hoofdmacht, destijds ook onder leiding van Hans Roeland. Tussendoor zijn er nog enkele seizoenen bij het tweede elftal geweest, maar de laatste jaren zat Bart weer steevast in het eerste. “Ik wilde eerst de competitie goed afsluiten en ben daarna pas na gaan denken. Uiteindelijk de keuze gemaakt om te stoppen. Ik begin wat op leeftijd te raken. Het is een keer mooi geweest.” Bart zet zijn voetbalcarrière voort bij de Heren 6, een team met meerdere voormalig eerste-collega’s van hem. “Dat speelde ook wel mee. Ik wilde graag nog een keer met die gasten voetballen met wie ik eerder samen gespeeld heb.” Marco Bouwhuis, Marco Zielman, Freddie van Olst en Kjelt Bonhof zijn enkele namen die de revue passeren.