Reünie kampioensteam 1969 en Super Saturday

12-5-2022

Aanstaande zaterdag 14 mei wordt een bijzondere dag bij Olympia’28. Naast terugkeer van Super Saturday komt namelijk het Olympiaans kampioenselftal van seizoen 68-69 op reüniebezoek. Na een lunch in het sponsorhome gaan deze oud-voetballers de verrichtingen van de huidige eerste selectie aanschouwen in de thuiswedstrijd tegen BAS.

In 1969 werd Olympia’28 kampioen in de 4e klasse B oost. In die tijd voetbalde Olympia’28 nog aan de Prinsenstraat. Na een sterke tweede competitiehelft werd Olympia’28 met 1 punt voorsprong op ’t Harde kampioen en promoveerde zo naar de 3e klasse. Komende zaterdag, 53 (!) jaar later, komen de voetballers van toen op uitnodiging van het bestuur naar sportpark ’t Hoenbroeck. Logischerwijs en helaas zal het elftal door de tand des tijds niet compleet aanwezig kunnen zijn. Toch zal er een mooie opkomst zijn: naast ex-spelers die nog altijd lid zijn en regelmatig op het sportpark komen, zullen ook enkele ver buiten Hasselt wonende ex-voetballers terugkeren voor de reünie.

Daarnaast is de Super Saturday na de coronajaren weer terug van weggeweest. Met maar liefst 7 thuisspelende seniorenelftallen zal het gezellig druk zijn. Naast volle terrassen zal er om 16:15 live muziek zijn m.m.v. Jan de Rijke. Olympia’28 wil iedereen dan ook van harte uitnodigen voor een mooie dag op het sportpark.

Foto:
Teamfoto eerste selectie 1968-1969 (bron: archief Olympia’28)

Namen teamfoto:
*staand v.l.n.r.: Horace Marklew (verzorger), Hendrik Jan Overmars (vader), Dolf Overmars, Gerrit Schaapman (bestuurslid), Eddy Overmars, Henk Overmars, Wijnand Eenkhoorn, Henk Kompanje, Henk Stoel, Aalt Grolleman (ras-Olympiaan), Harm Stoel (grensrechter)
*zittend v.l.n.r.: Albert Overmars, Joke Schuring, Jaap van der Meer, Klaas Schelhaas, Henk Bruins, Henk Zieleman
*ontbrekend op foto: Warner Stoel, Ger van de Berg, Gerrit Rijfkogel, Joop Schuring