Pakt Olympia 4 de koppositie?

11-2-2019

De winterstop is weer voorbij en het balletje gaat rollen. Olympia 4 staat er goed voor, met 1 punt achterstand op de koploper bezet het de 2e plaats. Nu wordt de competitie hervat met een absolute kraker tegen koploper Zwolsche Boys 5. Bij winst neemt Olympia het stokje over, maar bij verlies lopen de Zwollenaren uit. De spanning zit er dus goed op.

Na de aftrap is ook meteen te zien dat beide ploegen niet onderdoen. Zwolsche Boys lijkt iets meer veldoverwicht te hebben, maar kansen krijg het niet. Wel vrije trappen die gevaarlijk kunnen zijn met de verraderlijke wind. Met een paar goede momenten komt Olympia voor het doel wat resulteert in een corner. Deze wordt door Colin voorgeslingerd, maar Derwin mikt helaas op de paal. De aanval is nog niet voorbij, want via de paal krijgt Elwin de bal voor de voeten en schiet raak.

Gesteund door deze voorsprong wil Olympia verder. Helaas werkt de scheidsrechter niet altijd mee. Zwolsche Boys krijgt vrije trappen, die overigens terecht zijn, maar voor vergelijkbare incidenten krijgt Olympia het fluitsignaal niet mee. Zo krijgt Colin zelfs geel voor vermeend natrappen. Na 10 minuten mag hij er weer in en intussen is er niks gewijzigd. Wel waren hier een aantal reddingen van Boudewijn voor nodig, die de vrije trappen goed uit zijn goal bokste.

Na de rust gingen beide teams verder waar het gebleven was. Zwolsche Boys opzoek naar de gelijkmaker en Olympia zoekend naar het uitbreiden van de voorsprong. De leidsman werkte niet echt in het voordeel van Olympia. Zo werd Frank van achter omver gemaaid met slechts een vrije trap als resultaat en had Olympia een corner moeten krijgen, maar na overleg met de grensrechter gaf de arbiter een inworp voor Zwolsche Boys. Je weet pas echt dat het lastig wordt wanneer de scheidsrechter zelf beslist over buitenspel. Hij keurt een zuiver buitenspeldoelpunt goed en negeert het vlagsignaal van Ivan. Hij neemt niet eens de moeite om te overleggen in tegenstelling tot het eerdere voorval aan de andere kant.

Toch kwam Olympia weer op voorsprong. Gelukkig kreeg het hierbij wel de medewerking van de arbiter. De overduidelijk handsbal was echter niet te missen, maar met frisse tegenzin werd er gefloten voor een strafschop. Elwin benutte deze buitenkans. Met nog ruim een half uur te spelen, was er nog voldoende tijd voor de Zwolse formatie om langszij te komen. Dat probeerde ze ook, maar Olympia hield stand met een goed keepende Boudewijn. Met nog iets meer dan 10 minuten leek de wedstrijd op slot te gaan. Met een slimme steekbal gaf Wouter de assist op Vincent die beheerst afrondde. Met de 1-3 voorsprong kon er weinig meer mis gaan in de slotfase van de wedstrijd.

De druk loopt op en de scheidsrechter fluit niet meer in het voordeel van Olympia. Helaas wordt het spel er dermate door beïnvloed dat Zwolsche Boys de aansluitingstreffer kan maken. Boudewijn, die een prima pot speelt, krijgt de bal niet weg gebokst en van dichtbij wordt gescoord. Met nog 5 minuten en een beetje blessuretijd kan de gelijkmaker dus nog vallen. In het achterhoofd doemt het scenario van PEC Zwolle tegen FC Utrecht weer op en ook nu valt dit in het voordeel van de Zwolse ploeg. Na twee minuten blessuretijd wordt er vanaf 25 meter een geplaatste bal richting de kruising geschoten. Deze is buiten bereik van Boudewijn en valt prachtig binnen. Kort daarop volgt het fluitsignaal.

Wat betreft het spelbeeld is de gelijke stand misschien terecht, maar de manier waarop de scheidsrechter zijn medewerking hieraan verleend verdiend geen schoonheidsprijs. Natuurlijk moet je altijd naar jezelf kijken en ga je als ploeg te ver achteruit voetballen. Komend weekend komt de nummer drie van de competitie op bezoek in Hasselt, dus weer een kraker voor de boeg. De wedstrijd start om 12.30 uur!!