Oproep bestuur: houd sportpark netjes!

01-3-2021

De laatste weken zijn rotzooi en vernieling schering en inslag op het sportpark van Olympia’28. Het bestuur van de voetbalvereniging wil dit probleem hierbij onder de aandacht brengen en de raddraaiers oproepen hiermee te stoppen.

Dat er regelmatig door jeugd tijdens sluiting op het sportpark wordt gevoetbald, wordt oogluikend toegestaan. Als dit in goede harmonie gebeurt, en het sportpark netjes wordt achtergelaten, is dat ook geen probleem. Echter blijken sommige gebruikers van het sportcomplex zich niet aan de regels te kunnen houden. Bijna dagelijks wordt er rotzooi achtergelaten op en naast de velden. Onder meer plastic flesjes, blikjes, glas en sigarettenpeuken blijven liggen. Dit terwijl op elke hoek van het sportpark een prullenbak staat. Naast rotzooi zijn er ook meerdere vernielingen geweest. Zo waren vorige week een aantal terrasstoelen gemolesteerd. Afgelopen weekend was echter het dieptepunt met de vondst van moedwillig uitgestrooide kleine stukjes glas op het kleine kunstgrasveld. Met deze zinloze actie hadden jonge kinderen verwond kunnen worden die er regelmatig blootvoets lopen of voetballen. Gelukkig dat onze vrijwilligers voor de zaterdagtraining dit konden opruimen, maar dit zou natuurlijk absoluut niet nodig moeten zijn!

Dus, voor de daders: stop met rotzooi trappen en laat ons sportpark heel en netjes achter! Oftewel: afval in de prullenbakken en geen vernielingen! Dat bespaart onze vereniging en haar vrijwilligers een hoop werk, geld en frustratie.