Oppermachtig Olympia 4 gecontroleerd naar de winst

15-9-2013

Dit seizoen is Olympia 4 gestart in nieuwe tenues, maar helaas nog zonder sponsor waardoor de borst ontzettend leeg is. Natuurlijk kan dit altijd nog opgevuld worden met het logo van uw bedrijf dus wanneer u geïnteresseerd bent neem dan contact op met v.v. Olympia’28.

Na een slechte voorbereiding waarin Olympia twee bekerwedstrijden kansloos verloor en een oefenwedstrijd begon op zaterdag 14 september de competitie tegen Hollandscheveld 3. Deze eerste competitiewedstrijd was dus al van groot belang voor de Olympianen. Wanneer het spel wederom zo slecht is als bij de voorgaande drie wedstrijden zou het een moeilijk seizoen gaan worden.

Olympia begon deze wedstrijd door vanuit de organisatie proberen te voetballen en in eerste instantie de tegenstander geen kans te geven op een doelpunt. Dit uitgangspunt pakte goed uit. De bal ging goed rond waardoor Olympia meer balbezit hield dan in andere wedstrijden het geval was. Aanvallend werden er niet direct kansen gecreëerd, maar ook Hollandscheveld kwam er niet aan te pas door de hechte Hasseltse defensie.

Na ongeveer een kwartier voetballen kwam er de eerste echte doorbraak voor de Olympianen. Het was Roy die naar binnen trok en zijn tegenstander meetrok naar binnen. Hierdoor kreeg Rik de ruimte om aan de rechterkant door te breken. Elwin stuurde de bal de hoek in die door Roy werd verlengd zodat de bal bij Rik terecht kwam. Rik kruiste het strafschop gebied in en zette het doortikken van Roy om in een assist door de bal, zij het met behulp van een tegenstander, in de korte hoek binnen te schieten.

Deze voorsprong kwam het positiespel van Olympia ten goede. De bal bleef rustig doorgaan en wanneer Hollandscheveld de bal had stond het verdedigend ook dicht. Via voorzetten en dode spelmomenten probeerde de tegenstander wel druk te zetten en gevaarlijk te worden, maar buiten een diepe voorzet die bij de tweede paal kwam lukte dit niet echt. Ook Olympia creëerde niet heel veel aanvallend, maar organisatorisch stond alles goed. Het was uiteindelijk Harmen die een schotkans kreeg, maar hij raakte de bal niet lekker.

Even later kreeg deze zelfde Harmen een herkansing. Het was Frank die vanuit de verdediging oprukte en via een combinatie kwam de bal bij Harmen terecht. Hij legde het leer voor zijn sterke rechterbeen en ramde de bal bijna door de touwen. De doelman was kansloos en Olympia stond met 2-0 voor. Er was geen vuiltje aan de lucht.

Het laatste kwartier kreeg Olympia het wat moeilijker. De organisatie liet wat los waardoor het positiespel minder werd en Hollandscheveld meer ruimte kreeg. Uitgespeelde kansen ontstonden er nog niet, maar er mocht wel geschoten worden van circa 20 meter van het doel. Het schot verdween wat richting de rechterhoek en door het effect die de bal meekreeg zat Harwin er niet lekker bij. Hierdoor bracht Hollandscheveld de stand terug naar 2-1 waarmee ook de rust werd bereikt.

Na de rust vonden er wat wisselingen plaats en gingen de Hasselters verder in een 4-4-2 formatie. Door het mannetje meer op het middenveld kon Olympia weer de controle nemen over de wedstrijd en werd er weer goed gecombineerd. Gesteund door de aansluitingstreffer werd Hollandscheveld gevaarlijker en moest de verdediging van het vierde af en toe maatregelen nemen. Het was Danie die er als van ouds weer goed in ‘kletste’, maar buiten wat dreiging gebeurde er niet veel voor het doel.

Wel bleef de 2-1 stand lang op het bord staan waardoor de overwinning voor Olympia nog lang niet zeker was. Desondanks bleef er goed gevoetbald worden. De eerste grote kans was voor Gert Jan die na de rust binnen de lijnen kwam. Via Franklin kwam de bal bij Harmen die hem in de carambole bij Gert Jan bracht. Oog-in-oog met de doelman plaatste laatstgenoemde de bal over het doel.

Het gevaarlijkste moment voor Hollandscheveld kwam vanuit een vrije trap die via Elwin een meter naast het doel verdween. Verder waren de corners van Hollandscheveld gevaarlijk, maar konden zij hier geen doelpunten uit halen. Met iets minder dan een kwartier spelen kwam Hollandscheveld tijdelijk met tien man te staan. Gert Jan werd door Roy diep gestuurd en kon zo doorlopen naar het doel als de verdediger de bal niet met de hand had weggeslagen. De getoonde gele kaart betekende een tijdstraf van tien minuten. Dit buitenkansje werd door de Hasselters goed uitgebuit door de voorsprong te vergroten. Het was Gert Jan die wederom alleen voor de doelman stond. Eerst schakelde hij de doelman uit door keihard op hem af te schieten en in de rebound was het doel leeg en werd het 3-1.

Het verzet van Hollandscheveld was verbroken en met nog vijf minuten op de klok mocht de elfde speler weer binnen de lijnen komen. Op slag van het einde werd Roy nog weggestuurd door een magnifieke steekbal van Harmen. Via de benen van de laatste man bereikte hij Roy die de bal vanaf 25 meter ineens langs de uitkomende doelman schoot en precies in het hoekje mikte. Met deze 4-1 stand werd de wedstrijd afgesloten en mocht Olympia terugkijken op een geslaagde voetbalmiddag waarop met goed positiespel een mooie uitslag werd neergezet.

Na deze eerste competitiewedstrijd staat Olympia tweede achter Genemuiden 6 dat met 5-0 had gewonnen van SCN 2. Volgende week mag Olympia op bezoek bij de Weide om tegen het vijfde elftal te spelen. Het is de bedoeling dat de goede lijn wordt doorgezet en het combinatiespel met behoud van balbezit het vertrouwde spelbeeld van Olympia 4 gaat worden. Helaas is het nog even wachten op de volgende uitwedstrijd, waardoor de toeschouwers die bij deze wedstrijd ontbraken nog even geduld moeten hebben om dit Olympia 4 op sportpark ’t Hoenbroeck te zien spelen.