Op weg naar een echt Sport-Park.

31-12-2020

Net als vorig jaar heeft de groene ploeg van Olympia’28 het kerstreces gebruikt om de handen nog eens eventjes flink uit de mouwen te steken. Vorig jaar hebben we de uit de kluiten gewassen groene muur tussen veld 4 en ons hoofdveld een flinke verjongingskuur gegeven. Onze vrijwilligers hebben toen, na overleg met de gemeente, 5 zieke essen ( essentaksterfte ) van de sokkel gelicht en tevens de overgbleven struiken teruggesnoeid. Het zichtbare resultaat van die snoeironde: Veld 4 hoort weer helemaal bij ons mooie  sportcomplex.

Tijdens de snoeironde van de afgelopen dagen hebben we onze werkzaamheden  vooral toegespitst op het verwijderen van de zogenaamde opslag langs de randen van veld 1,2 en het kunstgras. Ook de groenstrook tussen de tribune en het sponsorhome is flink onder handen genomen. Er is heel wat weggezaagd maar we hebben natuurlijk geen enkele echt beeld bepalende boom verwijderd.

Om veilig en zo efficient mogelijk te kunnen zagen langs de omheining en achter de kwetsbare ballenvangers hebben we gesponsorde hulp aangeboden gekregen van de firma Mulder en Flevotrans B.V. uit Tollebeek  en de firma Donker Groen uit Dronten.

Deze 2 bedrijven bundelen al jaren lang de krachten en vormen elk snoeiseizoen een professionele bomenploeg,  gespecialiseerd in het veilig verwijderen van groen op lastig te bereiken plaatsen.  De aangeboden hulp is door ons met 2 handen aangegrepen. De fa Mulder leverde de  9 tons rupskraan voorzien van een boomklem inclusief vaste machinist  . De firma Donker Groen leverde het zaagmateriaal en de zager.  Sponsoren bedankt voor jullie positieve bijdrage. De boomvormers vlogen door middel van deze combinatie letterlijk door de lucht.

Daarna werden de gevelde stammen door de mannen van onze eigen terreinploeg in  30cm blokken gezaagd, op de aanhanger geladen en getransporteerd naar onze centrale hout  opslag. Wat een klein trekkertje, een klein aanhangertje en wapperende ( veelal oude ) handen en een positieve werksfeer al niet voor elkaar kunnen krijgen.  Heren, bedankt voor jullie tomeloze inzet J .

De stapeltjes takken blijven voorlopig in de bosrand  liggen voor de fauna en worden eventueel in een later stadium alsnog verwijderd. Leuk detail om te vermelden: we werden tijdens onze werkzaamheden voortdurend op de voet gevolgd en gadegeslagen door een 2 tal buizerds.

Het resultaat van deze snoeironde? De groene muur om veld 1 en 2 en het kunstgras heeft nu al een klein beetje het beeld van het einddoel bereikt. Er is al wat meer zicht gekomen op bijvoorbeeld de mooie eiken en berken . Tevens zit er al iets meer niveau verschil in de singel. De groenstrook tussen de tribune en het sponsorhome is alvast aangepast aan een eventuele uitbreiding van het terras. Tevens is het nu mogelijk om met onze eigen trekker of met de maaimachine van de ROVA, helemaal rondom onze velden te rijden. Zij komen nu geen obstakels meer tegen. En bovendien krijgen onze velden nu al iets meer wind en zon  over zich heen wat de groei en bespeelbaarheid ten goede zal komen.

Namens de ploeg onderhoud terrein.