Onthutsend zwak Olympia 4 heeft geluk met een punt

30-4-2018

Het vierde van Olympia is al een aantal wedstrijden ongeslagen, maar punten halen is nog niet echt gelukt. Tegen FC Meppel en HZVV werd gelijk gespeeld en de laatste overwinning was tegen SCN uit Nieuwlande. Komende wedstrijden moet het toch mogelijk hier verandering in te brengen en dat kan vandaag beginnen. De reis gaat naar Steenwijk om te spelen tegen d’Olde Veste’54 4. De thuiswedstrijd werd met 8-1 gewonnen dus zijn de Hasselters verplicht de volle winst mee te nemen naar huis.

Vanaf het begin is het dan ook de uitploeg dat de touwtjes in handen neemt. Het gaat niet makkelijk, maar er is wel veldoverwicht. De wind en het moeilijk bespeelbare veld maken het er niet beter op, maar ook de instelling en wil om te winnen ontbreekt. Zo komen passes over enkele meters al niet bij een teamgenoot. Sommige steekpasses gaan wel goed, maar dan heeft het geen goed vervolg. Zo krijgt Harm een mogelijkheid, maar krijgt bal niet op doel. Even later probeert Harm dan Jordy in stelling te brengen, maar ook hier vliegt de bal aan Jordy voorbij.

d’Olde Veste probeert er ook uit te komen en dit lukt soms nog vrij aardig. Via de zijkanten zijn ze gevaarlijk, maar afstandsschoten eindigen meestal in het vangnet. Ook moest Elwin, onze gelegenheidsdoelman, nog reddend optreden wanneer een Steenwijker de bal het doel in wil slaan. Voor de Olympianen krijgt Colin nog de mogelijkheid om uit te halen, maar hij durft het niet aan met links. Even later wordt dezelfde Colin nog weggestuurd aan de zijkant door een steekpass van Rik, maar ook hier komt verder geen gevaar uit.

Na een lange en moeizame 45 minuten fluit de scheidsrechter voor rust. Er moet wat gebeuren bij de Hasselters, want echte kansen zijn er nog niet geweest. Gelukkig stelt ook de thuisploeg er niet veel tegenover.

Na de rust gaan beide ploegen weer door en wordt hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft vertoond. d’Olde veste doet zijn best, maar kan niet veel aanrichten en Olympia heeft het balbezet, maar kan er niet veel mee doen. Wat bekende voetbalwetten dan zeggen gebeurt ook. Het is de thuisploeg die op voorsprong komt. Vanuit een counter komt de bal bij de spits die met geluk langs de uitkomende Elwin gaat. Voor een leeg doel mist hij niet meer.

Er moest nu echt iets gebeuren. Met nog een half uur te spelen kwam Rik er weer in en even later werd ook Richard gebracht. Het spelbeeld werd er niet beter op, maar de druk op d’Olde veste nam wel toe. Helaas kwamen weer veel ballen niet aan en was de voorzet of laatste steekpass niet zuiver genoeg. Er werd ook teveel gelopen met de bal en te weinig afgespeeld. Met nog tien minuten te gaan kwam er een bevlieging van Rik. Gert kreeg de bal op het middenveld en Rik stoomde over de verdedigers heen. Op het juiste moment gaf Gert de steekpass, Rik sneed naar binnen voor de verdedigers langs en schoot de bal onder de doelman door.

Hiermee was het weer gelijk en mocht Olympia nog hopen op een overwinning. Toch was het d’Olde veste die de grootste kans kreeg in die laatste minuten. De ietwat corpulente spits, die eerder wel scoorde, had nu zijn vizier niet op scherp staan en miste het complete doel. Natuurlijk was een overwinning voor beide ploegen ook niet verdiend geweest. Toch mag Olympia nog van geluk spreken dat het gelijk speelt en de ongeslagen reeks nog voortduurt.

Volgende week kan deze worden doorgezet in een thuiswedstrijd tegen MSC/Amslod 2. Zij staan zelf nog lager dan d’Olde veste dus wellicht gaat het dan weer lukken om een wedstrijd te winnen.