Onrechtvaardige nederlaag E1

20-11-2013

Na twee nipte nederlagen tegen Flevo Boys E1 (2-1) en Flevo boys E2 (3-4) en een afgelaste wedstrijd tegen Drenthina moest Olympia E1 afgelopen zaterdag afreizen naar Klazinaveen om daar aan te treden tegen KCZ’08 E1.

Helaas moest na de warming up Bram afhaken met een zere knie en begon de wedstrijd ook niet al te voorspoedig voor E1. Na 1 minuut spelen lag een verdwaald afstandschot van KZC al in de goal van Olympia, 1-0 achter. Gelukkig kon E1 goed omgaan met deze tegenslag en werd KZC snel ver terug gedrongen op eigen helft. Na twee mooie aanvallen en een corner stond E1 twintig minuten later met 1-3 voor. Duncan op zijn nieuwe schoentjes maakte een zuivere hattrick, 3 doelpunten op rij in één helft. Helaas begon daarna de arbitrage zijn stempel op de wedstrijd te drukken. 

Een dikke 5 minuten voor rust kwam KZC er moet een counter uit en in het sprintduel ontstond een struikelpartij die de scheids helaas bestempelde als een penalty voor KCZ. Wat het nog veel wranger maakte was dat de spits van KZC nog lang niet in ons zestien meter gebied was en de struikelpartij er een dikke tien meter voor gebeurde. Protesten alom maar de scheids bleef bij zijn beslissing waardoor KZC weer terug kon komen in de wedstrijd 2-3.

Na de rust verruimde de scheids de spelregels van het voetbal. KZC ging met veel inzet spelen en maakte de nodige harde overtredingen. E1 wist zich staande te houden en via Ruben W kwam E1 2-4 voor. Na opnieuw een serie harde charges van spelers van KZC, waar de scheids overigens keurig voor floot, maar waarbij hij best een waarschuwing had mogen geven en de leiders van KCZ hadden trouwen ook kunnen optreden door een spelertje na de kant te halen na de zoveelste veel te felle tackle, begin E1 te wankelen. Eerst werd Ruben W. gevloerd met wat ze bij judo een yuko noemen. De scheids wuifde het weg en KZC mocht doorgaan. Vervolgens ging Duncan alleen op de keeper af en werd vlak voor de goal van KZC van achter neergehaald. Zuivere penalty. De scheids zag het helaas anders en gaf een scheidsrechter bal aan de keeper. Een zuivere penalty en een bijna beslissende voorsprong van 2-5 door onze neuzen gebeurd. Jongens wat is dan moeilijk als leiding je mond te houden tegen de scheidsrechter. E1 raakte echter de kluts kwijt door het rare gefluit en ons spel zakte helemaal weg. We waren niet meer opgewassen tegen het fysieke geweld van KZC wat te vaak onbestraft bleef. KZC maakte 3-4, 4-4, 5-4,6-4. E1 richtte zich nog één keer op en maakte 6-5 met nog 5 minuten te spelen. E1 probeerde het nog maar de scheids blies snel 1 minuut te vroeg af terwijl hij er minimaal 3 minuten blessure tijd bij had moeten trekken. Verloren! Wat voelde deze nederlaag onrechtvaardig.

Lag de nederlaag dan alleen maar aan de scheids? Nee, ook wij zelf moeten in de spiegel kijken. Als wij ons normale niveau hadden gehaald dan had de scheids niet van die rare fratsen kunnen uithalen en waren we er al helemaal niet de dupe van geworden. Een stukje mentaliteit speelde ook mee. Als het voetballend niet lukt, moet het over een andere boeg wat bijvoorbeeld KZC wel deed. Mouwen opstropen en bikkelen. Twee punten om over na te denken.

A.s. zaterdag staat in Hasselt de bekerwedstrijd tegen Urk E1 op het programma. Dit wordt een zware pot. In onze competitie staat Urk op de 2e plek en uit op Urk verloren wij net met 4-2. We zullen ons stinkende best moeten doen om de volgende ronde in bekertoernooi te halen.