Onmachtig Olympia 28 leidt nederlaag

30-10-2013

DEVENTER - Op bezoek bij RDC uit Deventer leed Olympia’28 zaterdag 26 oktober een gevoelige 4-0 nederlaag. Op het kunstgrasveld was het de thuisploeg die vanaf het begin direct het initiatief greep. Na rust werd dat beloond en liep het weg bij de Hasselters.

RDC kwam voor de rust veelvuldig door via de zijkanten, creëerde ook voldoende kansen, maar Olympia had het geluk dat de voorwaartsen van de thuisclub het vizier niet op scherp hadden staan. Doelman Peter Fijnheer, de vervanger van Jeroen Bos, hoefde daardoor nauwelijks in actie te komen. Moest dat wel, dan deed hij dat adequaat. 

In de laatste tien minuten voor de pauze kroop Olympia iets uit de schulp, maar tot veel kansen leidde dit niet. Marco Bouwhuis mocht van net buiten de zestien aanleggen, maar zijn vrije trap miste kracht, terwijl een solo van Martijn Laarman net op tijd werd gestuit.

Na de rust kwam RDC snel op een 1-0 voorsprong. Een diepe bal kwam via de linksbuiten bij Emir Balavac. De spits twijfelde niet en rondde met links beheerst af. Het spelbeeld veranderde hierna niet. Olympia wist aanvallend nauwelijks iets klaar te spelen, terwijl RDC naar hartelust aanviel. De enige mogelijkheid voor de gasten was voor captain Sander Soer, die knap werd bediend door de ingevallen Cees Pieter Dronkers, maar zijn vrije schotkans ging over.

Een foute breedtepass van Kjelt Bonhof leidde de 2-0 in. Via een snelle omschakeling kwam de bal bij Onur Yurukel, die met een vernuftig lobje Fijnheer verschalkte. Via doelpunten van RDC-aanvoerder Marco Parnela, voormalig Go Ahead Eagles en Henri Rozen werd de eindstand bepaald op 4-0.