Olympia28 verliest onnodig van koploper ZAC; 0-2

23-2-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt de goede flow van de afgelopen periode vast te houden tegen ZAC. De ploeg uit Zwolle was uiterst effectief door de spaarzame kansen die men kreeg in het duel uit te drukken in doelpunten.

Op deze prachtige zonnige zaterdagmiddag was het tijd voor het inhaal duel Olympia’28 – ZAC. Een duel tussen twee ploegen die beiden het doel makkelijk weten te vinden. Dat beide ploegen makkelijk kunnen scoren was niet terug te zien in de wedstrijd. Het duel speelde zich in de eerste twintig minuten voornamelijk af rond de middenlijn. De eerste kans in de twintigste minuut is voor de Hasseltenaren als Ceran Lau gevaarlijk kan worden. Hij ziet zijn schot gekeerd worden door de keeper van ZAC. Vijf minuten voor rust komt ZAC voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Olympia’28. Een bal van 20 meter mag vrij worden ingeschoten en belandt in het doel achter Jeroen Bos. Hierdoor gaat de ploeg uit Hasselt met een 0-1 achterstand rusten.

Na rust zien we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Het is Olympia’28 wat het balbezit heeft en ZAC die er af en toe uit weet te komen. Het balbezit weet Olympia’28 bijna uit te drukken in de gelijkmaker als Bertus Finke alleen op de Zwolse doelman af kan gaan. Hij ziet zijn schot echter gekeerd worden door de keeper van ZAC. Daarna volgt een opvallend moment in de wedstrijd waarbij scheidsrechter Letschert de grensrechter van ZAC om onduidelijke redenen weg stuurt van het veld. Hierdoor komt het spel uiteindelijk 15 minuten stil te liggen waarna het ZAC is wat het beste uit deze onderbreking komt. Ondanks de poging van Olympia’28 om via Erik v.d. Kolk nog wat te forceren in het doelgebied van ZAC zijn het de Zwollenaren die via een counter de 0-2 binnen schieten.

Volgende week heeft de ploeg van trainer Jarrisch Keizer een vrij weekend. Op Zaterdag 9 Maart speelt men weer een thuiswedstrijd tegen VV Oene.

 

Voor meer foto's zie het foto album