Olympia28 verliest bij koploper Be Quick

05-10-2013

Olympia’28 heeft de eerste driepunter van het seizoen geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van trainer Marcel Beumer verloor met 4-1 van Be Quick’28 uit Zwolle. En daar was weinig op af te dingen...

Be Quick kwam goed uit de startblokken. Gelukkig voor de Hasselters stonden de paal en de lat een aantal keer een doelpunt in de weg. De bezoekers kwamen vervolgens ietwat tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Maurice van Raalte strafte miscommunicatie in de Zwolse defensie goed af.

Weer even later kreeg Be Quick wederom een uitstekende mogelijkheid om de score te openen, nadat de onnavolgbare scheidsrechter om onverklaarbare redenen de bal op de stip had gelegd. Rik Reuvekamp moest echter zijn meerdere erkennen in Olympia-doelman Jeroen Bos. Kort voor rust werd het alsnog gelijk. Een voorzet van Frank Oosterhof werd door Aron Tempelman knap binnengekopt.

Kort na rust kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat een speler van Olympia de bal in eigen doel had gewerkt. Toen weer een kwartier later doelman Bos mistastte bij een vrije trap en de 3-1 op het scorebord verscheen, wist iedereen genoeg. De 4-1 in de blessuretijd van de voet van Wim Nijburg was, hoewel van grote schoonheid, slechts voor de statistieken.