Olympia28 loopt tegen onnodige nederlaag aan

20-1-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt het eerste duel na de winterstop winnend af te sluiten. Ondanks het vele balbezit konden de Hasselters dit niet uitdrukken in doelpunten. Waar men zelf niet scoorde deed de ploeg uit Hattem dat drie maal waardoor de eerste nederlaag in 2019 een feit is.

De start van de wedstrijd is voor de ploeg van trainer Jarrisch Keizer. In de zesde minuut resulteert dit in de eerst kans. Een voorzet van John Sanders is te scherp voor de aanvallers. Tien minuten na deze kans is het Hatto Heim wat op een voorsprong komt. Een voorzet kan in eerste instantie worden gekeerd door Jeroen Bos, maar kan in tweede instantie worden binnen geschoten in een leeg doel. Na de openingstreffer is het Olympia’28 wat nadrukkelijker op zoek gaat naar de gelijkmaker. Deze lijkt bijna te komen in de 24e minuut als de keeper van Hatto Heim de bal los laat na een voorzet van Arjan Bruins. Jeffrey v.d. Belt is net te laat om de gelijkmaker binnen te schieten. Ondanks het vele balbezit wat volgt kan Olympia’28 voor rust niet meer tot grote kansen komen.

In de tweede helft is het wederom Olympia’28 wat de eerste kans lijkt te krijgen. Het is Sanders die in de zestienmeter gevloerd wordt maar dit niet bestraft ziet worden met een penalty. De volgende kans aan de andere kant is een doelpunt. Een voorzet van de rechterkant gaat langs iedereen heen en kan bij de tweede paal worden binnen gegleden. De laatste kans in deze wedstrijd is te noteren in de blessuretijd van de tweede helft. Een bal door het centrum van Olympia’28 wordt defensief niet goed opgepakt waardoor Hatto Heim de 3-0 van deze middag achter keeper Bos kan schieten.

Volgende week speelt Olympia’28 de eerste thuiswedstrijd in 2019. De tegenstander is dan VV Hulshorst. Aan de mannen van Trainer Jarrisch Keizer om dan de punten in Hasselt te houden.