Olympia28 houdt punt over aan duel tegen BAS; 1-1

16-2-2019

Olympia’28 heeft aan de uitwedstrijd tegen BAS uit Biddinghuizen één punt over gehouden. In het begin van de eerste helft kwam BAS al snel op voorsprong. In de tweede helft was het Erik v.d. Kolk die via een penalty een verliespartij voorkwam.

De openingsfase van de wedstrijd is Olympia’28 de bovenliggende partij. De ploeg weet via meerdere mogelijkheden gevaarlijk te worden voor het doel van BAS doelman Sander Westdijk. Een schot van de Hasseltenaren kan nog gekeerd worden van de lijn waardoor de openingstreffer wordt voorkomen. Diezelfde keeper Westdijk weet door een snelle spelhervatting de bal richting de voorwaartsen van BAS te krijgen. Een te korte terugspeelbal kan worden onderschept door Mike Geres die deze achter Jeroen Bos schiet. De volgende kans deze wedstrijd is voor Olympia’28. Het is Matthan Admiraal die van 25 meter uithaalt en zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal ziet verdwijnen.

In de tweede helft is het Kevin Veger die kort na rust gevaarlijk kan worden. Hij ziet zijn schot gekeerd worden door keeper Westdijk. Vijftien minuten na deze kans zijn het toch de Hasseltenaren die langszij weten te komen. Het is Bertus Finke die de zestienmeter via de linkerkant binnen dribbelde en wordt gestuit door verdediger Luiz Fidom. Het is Erik v.d. Kolk die dit buitenkansje weet te verzilveren en de penalty weet binnen te schieten. Ondanks de kansen voor beide doelen weten de ploegen dit niet meer uit te drukken in doelpunten. Het is BAS die kort voor tijd nog het meest gevaarlijk wordt en hun schot gekeerd zie worden door de Hasselter defensie. Hierdoor houden beide ploegen één punt over aan dit duel.

Volgende week speelt Olympia’28 een thuiswedstrijd tegen ZAC uit Zwolle. Wil men in de tweede seizoenshelft nog mee blijven doen om de bovenste plekken is het van belang om dit duel winnend af te sluiten.

 

Voor meer foto's zie het foto album