OLYMPIA VR1 – KHC VR1

03-11-2014

Gelijk in de eerste minuut was er al een kans voor Manuela, maar helaas, de bal ging over. 4 minuten daarna, weer een kans van Manuela

1 november, 12:30 OLYMPIA VR1 – KHC VR1
Het was zo ver, de wedstrijd tegen KHC. Als je met een oefenwedstrijd al 1-15 wint, ja wat zal er dan deze wedstrijd wel niet gebeuren?
Om half 1 begon de wedstrijd op het mooie park van Olympia. Gelijk in de eerste minuut was er al een kans voor Manuela, maar helaas, de bal ging over. 4 minuten daarna, weer een kans van Manuela, maar dit keer recht op de keeper. 2 minuten daarna, weer een kans voor Manuela Prins en dit keer was de bal naast. 1 minuut daarna, was het dan eindelijk wel raak! Na een voorzet van Inge Overgoor. schoot Manuela dan eindelijk in het doel. Een kwartier na de aftrap, kwam Elisabeth Selderhuis voor het doel maar schoot recht op de keeper. Niet veel later had Elisabeth weer een kans maar de keeper schoot de bal weg. Op geven moment begon KHC te counteren en schoten ze op de lat!! Ai ai ai.. maar gelukkig schakelde Olympia snel weer en dit keer schoot Anne Wil Aaberts op het doel maar de bal ging ver over. Na de uittrap van KHC ving Olympia de bal weer op en creëerde Inge Overgoor. een kans, maar helaas wist de bal het doel weer niet te vinden. Om 12:54 kwam eindelijk de 2-0 door Manuela Prins. 4 minuten later gaf Kylee van Loon een mooie voorzet maar helaas kopte Manuela de bal net 2cm naast. De keeper schoot weer uit en kwam de bal bij Elisabeth Selderhuis terecht waardoor ze naar het doel kon lopen en mooi de 3-0 kon binnen tikken. Een minuut na de aftrap van KHC kreeg Elisabeth de bal weer in de voeten, en kreeg ze weer een kans om op het doel te schieten maar raakte dit keer de paal en schopte de verdediger van KHC de bal over te achterlijn, waardoor Olympia een corner kreeg. Manuela Prins wilde de corner nemen maar werd tegengehouden door het fluitsignaal van de scheids voor een wissel aan de kant van Olympia. Kylee en Denise Kouwen werden er uitgehaald en Felice v/d Linde en Inge Bos  kwamen er in. De verdediging van KHC trapte bal weg met de corner, waardoor we allemaal weer moesten omschakelen. De bal kwam bij Lorette de Longte terecht en werd vervolgens onderuit gehaald door een speler van KHC, waardoor wij een vrije trap meekregen. Inge O. nam de vrije trap en Elisabeth vroeg om de bal en vervolgens kwam de bal netjes aan bij Elisabeth maar ze raakte de bal kwijt waardoor we weer moesten omschakelen. Even later kwam er een goeie bal van Felice op Dianne Schelhaas die KHC onderschepte en over de achterlijn schoot, weer een corner voor Olympia. De corner werd genomen maar werd weg gebokst door de keeper. De bal werd weer opgevangen door Lorette de Longte, ze gaf een mooie voorzet en Manuela Prins scoorde de 4-0. Einde eerste helft.
In de rust werd er het één en ander besproken en we waren er allemaal over eens dat dit veel beter moest. Na de preek van leider Johan ten Wolde gingen de dames weer met volle moed het veld op.
Na dat Olympia had afgetrapt vlogen ze al meteen weer naar het doel van KHC, waardoor Manuela Prins een kans kreeg en de keeper de bal net het doel uit tikte. Er werd weer uitgetrapt door de keepster, waardoor Olympia weer een nieuwe poging kreeg maar er werd gefloten voor buitenspel. Nadat KHC de vrije trap had genomen kreeg Olympia de bal de weer in de voeten en schakelde de dames van Olympia weer snel om en was er een kans gecreëerd voor Elisabeth, die naast geschoten werd. De bal werd nogmaals uitgetrapt door de keeper die vervolgens weer opgevangen werd door Olympia waardoor er een lange bal richting de rechterhoek werd geschoten, waardoor Manuela een voorzet kon geven op Sanne ten Kate die de bal netjes in de voeten kreeg maar flink over schoot. Halverwege de 2e helft heeft Elisabeth nog 2 keer gescoord en Manuela er nog eentje binnen getikt. Een tijdje later werd Elisabeth gewisseld voor Anne Wil Aaberts en Manuela Prins werd er uitgehaald voor Dianne Schelhaas. Op een gegeven moment kwam er een corner voor Olympia. Kylee van Loon pakte bal en legde bij de cornervlag neer, ze schoot de bal goed voor het doel in de 16 waardoor het een beetje rommelig voor het doel werd maar KHC kwam er goed mee weg. Het laatste kwartier ging in en er kwamen 2 wissels om de opstelling even op de kop te gooien. Elisabeth kwam er in voor Martine Wursten en Manuela kwam er in voor Inge Overgoor. De aanvallers stonden zo ineens in de verdediging. De bal kwam in de voeten van Elisabeth die hem naar voren schoot waardoor Sanne de kans kreeg om te scoren, en ja hoor! Daar was de 7-0! Johan ten Wolde vond dat er een publiekswissel moest plaatsvinden dus Sanne ten Kate werd er gelijk na het doelpunt uitgehaald voor Felice v/d Linde. Daarna zag Elisabeth de mogelijkheid om helemaal vanaf achter naar voren te gaan en de 8-0 te scoren! Daarna kwam de aftrap van KHC weer waardoor de bal weer terecht kwam bij Lorette de Longte die hem terug schoot naar Elisabeth. Elisabeth liep toen doodleuk naar voren en schoot de bal in het net, de 9-0! Elisabeth Selderhuis riep: “Waar komen we vandaan?? ” dat vervolgens aangevuld werd door Manuela Prins met “VAN ACHTEREN”. Einde 2e helft.
De eindstand werd minder als de eerste keer maar toch een dikke overwinning.
Op naar donderdagavond om 19:45 : Olympia VR1 – ASC VR3 !