Olympia verliest laatste thuiswedstrijd van Swift

18-5-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Ondanks een voorsprong in de eerste helft wist de ploeg van Jarrisch Keizer dit in de tweede helft niet vast te houden en was het Swift’64 wat via twee doelpunten de drie punten mee nam naar Swifterbant.

Olympia’28 begon sterk aan de wedstrijd tegen de ploeg uit Swifterbant. In de eerste tien minuten resulteert dit in veel balbezit waarbij we de eerste kans zien in de vijftiende minuut. Het is Kevin Veger die zijn schot vanaf de rand van de zestienmeter gekeerd ziet wordt door de Swift-goalie. In de rebound krijgt de goed meegelopen Jeffrey v.d. Belt de bal niet goed geplaatst en eindigt deze bal in het zijnet. In de eenentwintigste minuut is het Olympia’28 wat op voorsprong weet te komen. Het is Arjan Bruins die over de rechterflank meekomt en een voorzet geeft op v.d. Belt. Hij schiet de bal tegendraads in de kruising waardoor de ploeg op een 1-0 voorsprong komt te staan. Tien minuten na de openingstreffer is Olympia dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Het is Veger die de bal prima voorgeeft op v.d Belt die zijn omhaal op de lat ziet verdwijnen. Tien minuten voor rust zien we de eerste kansen voor Swift’64. Eerst is het een schot van twintig meter die langs het doel van keeper Wilco Slendebroek rolt, een paar minuten later is het een schot van 25 meter die op de lat eindigt achter diezelfde Slendebroek. Ondanks dat beide ploegen nog wat kleine kansen krijgen zijn het de Hasselters die met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

De tweede helft is goed en wel onderweg als het John Sanders is die Olympia’28 op een 2-0 voorsprong lijkt te schieten. Hij komt goed door over links maar ziet zijn schot in het zijnet verdwijnen. Gedurende de tweede helft krijgt Swift meer grip op de wedstrijd en schiet de ploeg uit Swifterbant in de 56e minuut de gelijkmaker binnen. Een diagonaal schot is niet meer houdbaar voor de uitstekend keepende Slendebroek. Vijf minuten na de gelijkmaker is het Slendebroek die zijn ploeg in de wedstrijd houdt met een geweldige redding. De bal lijkt te verdwijnen in de kruising maar het is de goalie die de bal nog uit zijn doel weet te houden. In de laatste vijftien minuten weet de ploeg uit Hasselt niet meer van het doel af te komen. In de 76e minuut komt men nog goed weg als een kopbal wederom op de lat eindigt. Twee minuten later is het dan alsnog raak voor de mannen uit Swifterbant. Een corner wordt niet goed verwerkt door de Hasseltse defensie waardoor er vrij uitgehaald kan worden van 25 meter. Het schot gaat alles en iedereen voorbij en verdwijnt in de verre hoek achter doelman Slendebroek. In de laatste tien minuten probeert Olympia alsnog om een gelijkmaker te forceren maar gevaarlijk kan men niet meer worden waardoor de stand 1-2 blijft.

Volgende week speelt Olympia’28 haar laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen VV Hattem. Het duel op sportpark het Achterveen start om 14:30.