Olympia recht rug, maar krijgt te weinig

01-4-2017

Nadat het vierde van Olympia vorige week tegen een flinke zeperd opliep door te verliezen van IJVV, moest het nu de rug rechten tegen Hatto Heim 3. Een tegenstander waar eerder dit seizoen al van werd verloren met 1-0 en dat net achter Olympia staat. Bij winst van Hatto Heim zakt Olympia weer een plaats dus is het zaak dat er beter gepresteerd wordt dan een week geleden.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat beide teams niet veel voor elkaar onder doen. Hatto Heim lijkt soms iets gevaarlijker en meer balbezit te zijn, maar ook Olympia laat zich zien. Meer dan overwaaiende voorzetten zijn er nog niet, maar Hatto Heim vindt wel steeds makkelijker de vrije man. De rechtsbuiten wordt weggestuurd en vanaf randje zestien lost hij een schot. Deze wordt gepareerd door Harwin, maar komt panklaar voor de spits te liggen die binnen schiet.

Na het doelpunt probeert Olympia zich te herpakken, maar de verdediging van Hatto Heim staat goed. Vincent wordt weggestuurd door Rik, maar komt net iets snelheid tekort waardoor de keeper kan redden. Gerrald krijgt een aantal kansen op een voorzet, maar ook hier komt niks uit. De grootste kans is voor Elwin die een bal in de zestien krijgt van Vincent, maar hij heeft teveel tijd nodig. Tussendoor krijgt Hatto Heim nog wel wat mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de rust wordt bereikt met een 0-1 stand.

Na de rust veranderd het spelbeeld. Er is eindelijk wat meer gif te zien bij Olympia en de druk op de tegenstander wordt opgevoerd. Er ontstaan wat kleine mogelijkheden, maar Hatto Heim blijft nog overeind. Aan de andere kant gebeurt er niks. Hatto Heim laat aanvallend weinig zien en redding hoeft Harwin niet te verrichten. De verdiende gelijkmaker komt met nog 20 minuten te spelen dan ook op het scorebord. Rik bewaarde het overzicht en stuurde Henk langs de lijn weg. Henk gaf daarop een perfecte voorzet af die de inlopende Gert Jan bij de tweede paal snoeihard binnen werkte.

Met deze gelijkmaker rook Olympia bloed en ging het opzoek naar de winst. Alleen dan kon de zeperd van vorige week nog enigszins weggepoetst worden. Er komen kansen en niet de minste ook. Sybren kreeg een goede mogelijkheid, maar kon niet scoren. Ook zijn tweede poging eindigde net naast de paal. Gert Jan kreeg nog een voorzet, wederom van Henk, maar kon ook niet binnenwerken. Vanuit een corner werd er nog op doel gekopt, maar ook niet rolde de bal niet over de lijn. De grootste kans was wel voor Henk, de man van de assist, zelf. Hij kreeg een diepe bal over de verdediging heen, nam perfect aan, maar ramde de bal toen vanaf 11 meter hoog over het doel.

Dan zie je de bui al hangen hoewel het in de wedstrijd er helemaal niet op leek. Een moment van onachtzaamheid was genoeg voor Hatto Heim om toe te slaan. Er waren twee tellen nodig waarin de scherpte iets verslapte. Hierdoor had Franklin een meter achterstand en kon de spits alleen op doel afgaan. Franklin kwam er wel weer bij, maar maakte helaas een overtreding en de scheidsrechter wees naar de penaltystip. Het was nog te hopen dat de bal er buiten kwam te liggen, maar helaas maakte Hatto Heim het tweede doelpunt van de middag uit de penalty.

Met nog een paar minuten spelen was er te weinig tijd om er nog een punt uit te slepen. Wederom verloor Olympia een wedstrijd met 2-1 en moet het Hatto Heim langszij zien komen. Volgende week wordt er gespeeld in Elburg tegen ESC 3. De Elburgse formatie staat op een derde plek, twee plaatsen boven Olympia. De thuiswedstrijd werd met 1-0 gewonnen dus er is hoop. Op naar weer een overwinning en de broodnodige drie punten.