Olympia E1 wint van FC Emmen E1

29-9-2013

Zaterdag 28-09 ontving Olympia E1 de leeftijdgenoten van FC Emmen E1.  Onder prachtige weersomstandigheden, een strak blauwe lucht en een stralend zonnetje begon de wedstrijd. Veel ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden hadden de moeite genomen om naar het veld waar E1 moest spelen te komen en gingen er eens goed voor zitten of staan.

De wedstrijd begon van Olympia kant wat nerveus en rommelig. Het positie spel kwam niet goed uit de verf doordat er slordig overgespeeld werd. Ook de felheid in de duels was minder dan in de voorgaande wedstrijden. Hierdoor kon Emmen profiteren van onze slordigheden en kwamen ze met gevaarlijke uitvallen en goed positie spel tot vlak aan onze goal. Door goed optreden van onze keeper Martijn werd voorkomen dat Emmen de leiding kon nemen. 

 

Na wat aanwijzingen vanaf de kant door de leiders knokte E1 zich in de wedstrijd en begon langzaam het initiatief in de wedstrijd over te nemen. Emmen werd terug gedrongen doordat onze verdedigers Bram, Henk en Wouter de voorwaartsen van Emmen goed uitschakelden. Het positie spel liep echter nog steeds niet soepel, er werden teveel foute passjes gegeven. Hierdoor kon Emmen er regelmatig gevaarlijk uitkomen. Na een aanval van Emmen sloeg echter E1 in de counter toe. Na een snelle spelhervatting werd Ruben W bereikt die alleen op de keeper af kon en de 1-0 maakte. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Justin die op links was doorgebroken gaf een voorzet die wat van richting veranderde. De keeper van Emmen wist de bal nog uit het doel te boksen maar de terug vallende bal werd door de attent meegelopen Lars in het doel gekopt, 2-0.

 

In de rust werd er door de leiders opgehamerd om beter en nauwkeuriger over te spelen en feller de duels aan te gaan. De jongens van E1 pikten dit goed op. Was er gelijk na de aftrap nog een kansje voor Emmen was het daarna Olympia die de regie overnam. De combinaties begonnen te lopen. Er waren niet zoveel slordige ballen meer en al gauw maakte Justin de 3-0. Een paar minuten later maakte Duncan er 4-0 van. Het verzet van Emmen was gebroken. Het middenveld en de voorhoede van Olympia hadden de touwtjes strak in handen. Ruben B, Duncan, Lars, Ruben W en Justin lieten goede combinaties zien. De achterhoede met Bram, Wouter, Henk en Martijn die de eerste helft nog vol verdedigend aan de bak moesten konden zich nu ook eens met een aanval bemoeien. De resulteerde al gauw dat Olympia naar 6-0 wegliep door een goal van opnieuw Ruben W. Vervolgens was het Justin die knap de 7-0 binnenschoot en als slot akkoord schoot Duncan na een mooie aanval de 8-0 binnen.  Na in de twee vorige wedstrijden alleen de complimenten te hebben ontvangen waren daar dan eindelijk de eerst 3 punten in de Hoofdklasse en daar waren we met ons allen ook wel aan toe. A.s. zaterdag staat de Zwarte Water derby in en tegen Genemuiden E1 op het programma. Hopelijk kan E1 dan ook de goede lijn van de afgelopen weken doortrekken.

Ga zo door Jongens!!