Olympia 4 wint ook tweede bekerwedstrijd

11-9-2018

Vorige week was het Euifeest in Hasselt, maar Olympia 4 moest gewoon voetballen. Men reisde af naar Staphorst en kwamen met de winst terug. Nu staat de tweede bekerwedstrijd op het programma en wel tegen DESZ 3. Bij winst zet Olympia een grote stap richting de volgende ronde en moet het alleen nog langs Genemuiden 8. Bij verlies gaat het zeer lastig worden, dan is men afhankelijk van de uitslagen van Genemuiden 8.

Het met blessures geteisterde Olympia 4 begint de wedstrijd met een tweetal gastspelers. De start is veelbelovend voor thuisploeg Olympia. Al snel wordt Jordy vrijgezet door Wesley, maar van randje 16 krijgt hij de bal niet tussen de palen. Toch duurt het niet voor de openingstreffer valt. Het is ‘good old’ Richard Boerhof die maar weer eens zijn doelpunt meepikt. Hij krijgt de bal bij de 2e paal voor de voeten en haalt van dichtbij verwoestend uit.

Olympia ruikt bloed en probeert de druk verder op te voeren. Hierin slaagt men aardig in en het duurt ook niet lang voor er weer gejuicht kan worden. Deze keer is het Wesley die van net buiten het strafschopgebied uithaalt. Zijn harde schot is onhoudbaar voor de doelman en zo staat het alweer 2-0.

Doet DESZ dan helemaal niet? Nou ja, eigenlijk nog niet. Men begint nu wel meer in het spel te komen, maar tot grote kansen leidt dit niet. Wel kun je zien dat men voorin wel over de nodige kracht en snelheid beschikken, maar voetballend lukt het niet. Dan moet het maar met een vrije trap. De scheidsrechter legde de bal net buiten de zestien terwijl er eigenlijk niks aan de hand was. Dit buitenkansje werd gegrepen door DESZ en de bal ging via de vingertoppen van Boudewijn het doel in.

Even leek het gevaarlijk te worden voor Olympia, maar men had al vele kansen gehad. Jordy zag zijn schot via een DESZ speler tegen de paal afketsen. Richard werd voor het doel vrijgespeeld door Wesley, maar de hoek was te moeilijk. Ook kon Wesley vanuit een vrije trap de bal niet in het doel koppen. Toch kwam er nog een doelpunt voor rust. Arjan werd weggestuurd en sneed naar binnen. Hij liep het strafschopgebied in, zag de doelman een stap opzij maken en schoot vervolgens tegendraads de bal tegen de touwen. Met deze 3-1 kon Olympia comfortabel rusten.

In de 2e helft werd afgesproken dat men meer de mensen in het midden moest aanspelen. Jordy stond regelmatig vrij, maar werd overgeslagen. Met deze taak startte de 2e helft en het begon waar de 1e helft geëindigd was. Toch bleven de grote kansen uit. En dan komen die vervelende voetbalwetten weer naar boven. Ineens krijgt DESZ de overhand en loopt Olympia achter de feiten aan. Na een goede actie en aarzelend ingrijpen van Olympia werd de linksbuiten vrijgespeeld en was er niemand om dit te herstellen. Boudewijn stond oog-in-oog met zijn opponent en moest zijn meerdere erkennen in de Sluziger. Er was weer aansluiting voor DESZ.

Toch liet Olympia zich niet in de loeren leggen en men pakte de draad weer op. Er kwam veel gevaar van de zijkanten, maar de voorzetten waren vaak niet goed. Er werd een keer gefloten voor buitenspel waardoor de vrije doortocht naar het DESZ doel niet doorging. Uiteindelijk was het aan Richard om de sprint aan te gaan. Bijna 50 lentes jong en toch nog te snel voor de jonge honden van DESZ. Hij wordt weggestuurd door Sybren, omspeelt de doelman, en wipt de bal net langs de inglijdende laatste man het doel in. Met nog een kwartier op de klok wordt het wel even billenknijpen.

Dat billenknijpen begint ernstige vormen aan te nemen wanneer ineens een bal vanaf een metertje of 30 in de kruising beland. Boudewijn hoort alleen de wind suizen en kan er slechts naar kijken. Nu zijn er nog steeds zo’n 10 minuten te spelen en alles is nog mogelijk. Helemaal wanneer in de allerlaatste minuut van de wedstrijd Boudewijn de bal moet loslaten. Een DESZ speler komt inlopen, maar mikt over het doel. Wat rest is een doeltrap en nadat die genomen is fluit scheidsrechter Van Olst voor het einde van de wedstrijd.

Olympia komt hiermee goed weg. Hoewel het in de 1e helft minstens twee doelpunten meer had moeten scoren, werd het in de 2e helft ontzettend spannend. Volgende week wacht de beslissende wedstrijd in en tegen Genemuiden. Beide teams hebben 2 wedstrijden gewonnen en gaan nu uitmaken wie naar de volgende ronde mag. Ook in de competitie komt Olympia het 8e team van Genemuiden tegen dus men kan meteen zien wat voor vlees er in de kuip is. To be continued..!!!